Гарант про піаністів: “І я – не я, і корова – не моя”

Як відомо, Конституція забороняє народним депутатам голосувати за інших. Як відомо, Президент є гарантом Конституції. От до нього ми і звернулися з питанням про те, як же він гарантує дотримання Конституції стосовно депутатів-піаністів. Текст звернення і скан відповіді дивіться нижче.

Дайджест відповіді Адміністрації Президента

1. Президент не здійснює нагляду за дотриманням процедурних норм під час голосування
(А йдеться не про процедурні, а про Конституційні норми, гарантування яких є його обов’язком)

2. Президент неодноразово звертав увагу депутатів на необхідність дотримання…
(Хтось колись таке чув? Де він звертав? За дружньою вечерею у Межигіррі?)

3. Нам порадили звертатися до прокуратури
(Дякуємо, ми вже зверталися, нас або ігнорували, або посилали до… ВРУ, а що нам, ми знову звернемося, вже з посиланням на пораду АП).

4. Вето на підставі порушення норм особистого голосування презижент не накладав
(І хто б сумнівався)

Висновок. “Всі брешуть” (с). Тобто всі визнають, що неособисте головування це порушення Конституції – основного Закону України. І при цьому роблять усе, щоби уникнути відповідальності за це системне і довготривале порушення. Органи влади перепихують відповідальність друг на друга. Але ми будемо продовжувати ходити туди, куди посилають, хоча б для того, щоби документально продемонструвати всю абсурдність правової системи в Україні.

—————————-
Ось наше звернення:

На підставі ст.40 Конституції України, Закону України “Про звернення громадян”

Шановний пане Президенте,

Як Вам відомо, відповідно до частини третьої ст.84 Конституції України “голосування на засіданнях Верховної Ради України здійснюється народним депутатом України особисто”.

За Рішенням Конституційного Суду України №11-рп від 07.07.98 “рішення ВРУ, зокрема закони, постанови, інші акти, а також рішення ВРУ щодо прийняття (відхилення) постатейно законопроектів, поправок до них приймаються лише на пленарному засіданні ВРУ за умови особистої участі народних депутатів у голосуванні <…> Положення частини третьої ст.84 Конституції України щодо здійснення народним депутатом голосування на засіданнях ВРУ означає його безпосереднє волевиявлення незалежно від способу голосування, тобто народний депутат не має права голосувати за інших народних депутатів”.

Крім того, “закони, інші правові акти за рішенням Конституційного Суду України визнаються недійсними <…> якщо була порушена встановлена Конституцією України процедура їх розгляду, ухвалення, або набрання ними чинності” (частина перша ст.152 Конституції України), “порушення встановленої Конституцією України процедури ухвалення законів та інших правових актів ВРУ є підставою для визнання їх неконституційними” (те саме рішення КСУ від 07.07.08).

Як Ви теж безперечно знаєте, на практиці конституційний імператив щодо особистого голосування народними депутатами постійно ігнорується, що брутально порушує Основний Закон, становить загрозу національній безпеці України

Враховуючи вищевикладене, просимо Вас як гаранта додержання Конституції України (частина друга ст.102) вжити відповідних заходів для відновлення правопорядку і законності в діяльності Верховної Ради України. Відповідь на це звернення просимо надати у встановлений законом строк на адресу

—————–
А ось і відповідь

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair