Альянс Майдан пророкує політикам армагєддець

… якщо ті негайно не візьмуться за реформування системи судочинства.

Всім нардепам ми надіслали звернення про нагальну необхідність реформи судочинства.

«.. ми знову звертаємося до вас, всіх без винятку народних депутатів України: суд над Тимошенко має відкрити вам очі на те, що без встановлення верховенства права, без забезпечення справедливого, незалежного суду і правосуддя для всіх – ви самі завжди будете у небезпеці псевдосудової розправи. Думаєте – ніколи? Кучма теж думав!»

До звернення долучено наші пропозиції 2005 року по реформуванню системи судочинства, де йдеться, зокрема, про суд присяжних, суддівське самоврядування і ліквідацію прокуратури, ефективність діяльності якої дорівнює 1,9%. Ефективність діяльності Конституційного Суду складає при тому 1,2%

Звернення цілком та долучені до нього пропозиції можна прочитати тут https://maidan.org.ua/static/mai/1312812295.html .

Ми, автори звернення, цілком свідомі того, що ефективність будь яких апеляцій до нардепів дуже мала. Однак, єдиний реальний спосіб змінити існуючий стан печерного судочинства – це ухвалення відповідних законів. Нових якісних законів, бо як пишеться в зверненні «спроби протягти чергові “косметичні процедури” із зиском лише для влади спричинять нові хвилі протестів і наближатимуть ваш повний армагєддець».

Ми закликаємо всіх, хто дійсно стурбований долею української демократії – приєднуйтеся до нас! Якщо в вас є свої пропозиції змін законодавства – активно проштовхуйте їх, якщо ні – беріть наші. Пишіть всім вашим знайомим нардепам, політикам – своїми словами, або надсилайте наше звернення. Нема знайомих політиків? Перешліть наше звернення просто друзям і знайомим, може вони знайдуть контакти.

Ми звертаємося до журналістів – зробіть тему реформи судочинства головною темою сезону. Ставте питання про це в інтерв’ю, беріть коментарі експертів.

Ми зовсім не перебільшуємо, коли пишемо «Справа не в особі Тимошенко, справа у тому, чи стане Україна правовою державою, де права і свободи кожного будуть гарантовані незалежно від змін у владі чи настрою керівництва держави, чи ви особисто завжди перебуватимете під загрозою, як і ваші діти, ваше майно, ваші статки». Ми адресуємо ці слова нардепам, але вони, насправді, стосуються кожного громадянина.

Боротьба за справедливий суд – це наша спільна війна!

Ну а яка ж війна без бойової пісні? Степан Пасічник, народжений в Англії українець, написав цю пісню, яка має підняти вам дух перед спілкуванням з нардепами.

httpv://www.youtube.com/watch?v=J5_Xyrhsbss

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair