Посольство Лівії в Україні вивісило прапор повстанців

Посольство Лівії в Україні у понеділок вивісило біля свого будинку червоно-чорно-зелений прапор, який використовують прихильники опозиційної Національної перехідноі ради.

Як розповів працівник посольства, в 16:00 за місцевим часом біля воріт, через які у двір лівійського диппредставництва заїжджають автомобілі, був вивішений опозиційний триколор.

Як повідомляли зарубіжні ЗМІ, лівійські посольства у кількох країнах у понеділок змінили зелений стяг Джамагирії на триколірний прапор, який використовується опозицією.

Співробітники лівійського посольства в Сирії в комюніке посольства оголосили, що відтепер захищатимуть інтереси не Муамара Каддафі, а опозиційної Національної перехідної ради. Про перехід на сторону опозиції оголосило в понеділок лівійське посольство в Алжирі. В Анкарі, за повідомленнями турецьких ЗМІ, прихильники опозиції зняли з будівлі посольства Лівії прапор Джамагирії, поставивши червоно-чорно-зелене полотнище.

Як повідомила газета “Гардіан”, в Сараєво група лівійців увірвалася до будівлі дипмісії і також підняли над нею повстанський прапор. Тим часом посольство Лівії в Москві не поспішає визнавати перемогу опозиції в Тріполі.

“Посольство працює в звичайному режимі, жодних вказівок ми не отримували”, – заявили в дипмісії.

Нагадаємо, прапор Лівії являє собою прямокутне полотнище зеленого кольору. Це єдиний у світі одноколірний державний прапор без яких-небудь додаткових деталей, малюнків, написів. Прапором незалежного королівства Лівії був червоно-чорно-зелений прапор з білим півмісяцем і зіркою посередині, але після революції 1969 року він був змінений на червоно-біло-чорний.

У 1971 році Лівія приєдналася до Федерації Арабських Республік, яка використовувала прапор із зображеними в центрі яструба. Коли Лівія вийшла зі складу федерації в 1977 році, був прийнятий сучасний, чисто зелений прапор. Зелений колір символізує іслам, державну релігію країни, а також “зелену революцію” Каддафі.

21 серпня повстанці почали операцію по захопленню столиці Лівії Тріполі.

Gazeta.ua