Українська Громада Криму вітає з Днем Незалежності

Шановні кримчани – громадяни України!

Українська Громада Криму вітає вас з Днем Незалежності України, бажає вам добра, щастя і процвітання!
Мати свою самостійну соборну Українську державу – віковічні мрії багатьох поколінь українців, якими жили і за які умирали кращі сини і доньки України. Саме завдяки цій боротьбі відродилася Українська держава.

Українська Громада Криму відзначить свято Незалежності України урочистими заходами
24 серпня біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка в Сімферополі.
Громадяни України, представники громадських, молодіжних організацій, політичних партій покладуть квіти Великому Кобзарю, діти будуть читати вірші, громадські діячі та політики скажуть слово, щиро привітають кримчан з Днем Незалежності України!

Вже 20 років поспіль становлення та розвиток Укранської незалежної держави проходять в тяжких умовах: і сьогодні на часі питання національної єдності, консолідації духовного і культурного життя, кризові явища соціально-економічного розвитку країни.

Справжня Незалежність це сильна країна, якою пишаються її громадяни, це реальна влада народу, це безпека та добробут для кожного громадянина. Саме про таку країну мріяли мільйони українців у 1991 році, саме за таку країну ми боремося і сьогодні.

Псевдореформи влади – це економічна війна проти громадян України. Політичні репресії проти лідерів опозиції, згортання демократії, свободи слова є початком формування диктатури олігархів.

Маємо констатувати, що нинішня влада стрімко скочується до авторитаризму, її дії становлять загрозу для свободи і демократії в країні, вона панічно боїться неминучої політичної та кримінальної відповідальності за наростання зубожіння більшості українців, розкрадання державного бюджету, порушення законів та Конституції України, зраду національних інтересів та інші особливо тяжкі злочини проти української держави.

Демократичні завоювання останніх років систематично нищаться у залах судів та залі засідань Верховної Ради, у стінах Кабміну та Адміністрації Президента, на сторінках залежної преси та в ефірах олігархічних телеканалів. Нехтування законом, цинічне зневажання гарантованих Конституцією прав людини і громадянина стали щоденною прикрою реальністю України.

Так звані судові процеси, які відбуваються в країні над колишніми урядовцями та лідерами опозиційних сил, не мають нічого спільного з нормами закону та демократією і є лише прикриттям для зведення політичних рахунків з боку нинішньої влади, судова система в Україні перетворилася на слухняного виконавця політичних замовлень і характеризується крайньою вибірковістю і упередженістю правосуддя.

Ми вимагаємо негайно звільнити усіх представників української опозиції з незаконного арешту та припинити переслідування українських громадян за політичними мотивами.

Ми солідаризуємося з усіма заявами, діями та об’єднуємо свої зусилля спільно з усіма опозиційними силами з тим, щоб покласти край свавіллю влади.

Ми виступаємо за нашу спільну, єдину позицію і закликаємо всю опозицію до категоричної, об’єднаної дії.

Ми пропонуємо опозиційним партіям об’єднати зусилля для захисту результатів на виборах парламенту у 2012 році та діяти в рамках Комітету захисту чесних виборів, відомого як«ініціатива 12 липня», який би координував дії різних політичних партій і організацій. Цю ініціативу підтримали в Криму і 18 липня ц.р. в Сімферополі відбулася перша робоча зустріч на місцевому рівні представників опозиційних політичних сил.

Спільні дії є запорукою успіху і важливо відзначити, що учасники зустрічі також утворили громадський організаційний комітет з питань підготовки і проведення заходів щодо відзначення 24 серпня 2011 року Дня Незалежності України.

Ми впевнені, що створення Комітету опору диктатурі, як безпосередня реакція опозиційних партій на свавілля влади, дає шанс українській опозиції і українській демократії, що він повинен діяти як єдиний координаційний орган об’єднаної опозиції, оприлюднити програму своїх дій і спільну позитивну платформу, проводити спільні узгоджені акції, стати дієвим механізмом узгодження тактики опозиції під час виборів до парламенту у 2012 році. Такий Комітет опору диктатурі організацій започатковано в Криму 22 серпня 2011 року в Сімферополі п’ять опозиційних політичних партій і ряд громадських організацій.
Сьогодні головне для опозиції – консолідація, відновлення довіри і спільна дія.
Єдиний спосіб відновити довіру і спробувати зупинити антиукраїнський режим Януковича – це створити реальну об’єднану опозицію. В такому разі люди багато що зможуть пробачити і надати свою підтримку.

Актуальними залишаються і питання розвитку Криму як регіону України. Нажаль, статус автономії не зміг до цього часу реалізувати соціально-економічний та духовний потенціал Криму. Життя показало, що цілі і зміст мають реалізовуватися більш ефективними методами. Тож розвиток Криму потребує законодавчого забезпечення на загальнонаціональному рівні.

Обов’язок державної влади донести до кожного громадянина незалежно від національності, мови і місця проживання, незалежно від політичних поглядів і належності до конфесії, що кожний громадянин, маючи права, закріплені в Конституції і законах України, має і обов’язок поважати український народ, який створив цю державу, багато років потом і кров’ю виборював свою незалежність.
Кримчани вже мають досвід та зробили висновки щодо передвиборчих обіцянок окремих політичних сил, передусім їх турбує тяжкий стан в економіці і соціальній сфері, зубожіння більшості громадян.

Ми глибоко переконані в тому, що маємо всі разом працювати на ідею загальнонаціональної єдності. Нажаль, сьогоднішня влада в Криму не йде шляхом розвитку демократичних інституцій, порозуміння з опозицією, реального державотворення.

Тож ми звертаємося до всіх громадян України, громадських і політичних сил, підприємств, установ і організацій України з проханням сприяти єдності і інтеграції Криму в українське суспільство, порозумінню, злагоді та єдності. Саме разом ми зможемо досягти високого економічного та духовного розвитку, зберегти міжнаціональну злагоду та громадянський мир в Криму і в Україні в цілому. Маємо бути єдині в досягненні мети з формування відповідальної влади, яка здатна ефективно працювати задля своїх громадян.

Зі святом вас, шановні громадяни, з Днем Незалежності України!

За дорученням:
Голова ГО «Українська Громада Криму» Владислав Хмеловський

22 серпня 2011 року, м. Сімферополь