Юрій Луканов: Ти, Портников, не правий

У своїй статті на сайті Lb.ua ти, Віталію, закликав захищати Юлію Тимошенко. Ні, звісно, не так банально як,  це роблять її прихильники, мовляв, звільніть нашу лідерку і настане вам щастя. Важко  не погодитися з тобою, що з Юлею  бореться система.

Важко не погодитися, що система  намагається через політичне судилище  розправитися з Тимошенко для встановлення монопольної влади. Можна також погодитися, що коли Тимошенко  посадять, то “Україна ще кілька десятиліть буде мертвою, злиденною і приреченою країною, з якої буде тікати все молоде і талановите, в котрій буде процвітати все кондове і неморальне”. Мало того, від себе додам: Юля не може не викликати співчуття, як і кожна людина, котру цей монстр засунув за грати.

Ти звертаєшся до “неполітиків”, критично мислячих активних членів суспільства. За твоїми словами, хто намагається зупинити судилище, думає про майбутнє України. А той, хто вважає, що все іде, як треба, той тягне країну в минуле. Одним слово, висновок напрошується один: треба йти на барикади. Хто не з Юлею – той проти нас.

 

Тим часом, всі  заклики вийти на масові акції протесту проти арешту Тимошенко не мають успіху і не матимуть його.  Не тому, що народ бидло. А тому, що критично мисляча його частина добре усвідомила, що нинішню каральну судову систему довів до досконалості колишній бютівець Андрій Портнов, який нині трудиться на посаді при президентові України. Чи є підстави вважати, що за президентства Тимошенко судова гілка влади була б іншою? І що на місці Тимошенко не сидів би Янукович та його команда, а бютівці не продовжували б дерибан країни, як це роблять сьогодні донецькі?

У тебе є сумнівні тези, наприклад, що Тимошенко була чужою для нинішніх можновладців. Але це дрібниці в порівнянні з головним. Не правий, Віталію, ти в тому, що апелюєш  явно не до тієї аудиторії.  Звертатися треба до самої Тимошенко і її оточення, яке не зробило жодних висновків з минулих поразок і помилок.

Логічніше було б звернутися до Юлі та її команди  з приблизно наступними словами. Ви повинні усвідомити, що маси на захист жінки з косою не підуть. Бо єдина альтернатива, яку ви пропонуєте, це змінити банду при владі. На кого? На вас, хороших. Але ж народ усе це вже проходив і його не переконаєш пропозицією міняти шило на мило. Поясніть, чому народ має підтримувати вас, а не Януковича? Чим ви кращі від нинішнього пацана при владі?

 

Вам треба чітко і зрозуміло розповісти, яким чином ви будете змінювати систему. Наприклад, сказати, що нинішній 350-сторінковий Податковий кодекс буде змінений на 30-сторінковий і в ньому буде передбачено, що хто більше заробляє – більше платить податків. Пояснити принципи, за якими формуватиметься податкова система. Сказати, яким чином Юля має намір змусити олігархів виводити гроші не в офшори, а платити до бюджету. І так далі,  і тому подібне.

Бо поки що соратники Тимошенко впарюють нам туфту під виглядом так званої “Народної реформи”, яку ніхто не бачив і не знає в чому її суть.  Сама Тимошенко пише емоційні листи із в’язниці, які здатні переконати в чомусь лише бабусь біля Печерського суду, які й так переконані.

Тимошенко і команда можуть сказати, що зараз лідерка за гратами і їй не до  того, щоб писати програми. І це  правда. Але іншого виходу немає.  Просто заклики боротися за справедливість в цьому випадку успіху не матимуть. Така жорстока реальність. Втім, Юля і її команда самі доклалися до її створення.

 

4 Comments

  1. На жаль наш превеликий, автор правий. Як я казав під час виборів – рєдька за хрона не краща… По людські жаль, але вона сама створила цю систему. З одним не згодний з автором, що якби, то Янукович сидів би. Навряд чи. У неї та можливість вже була. Бандити не сіли до в”язниць… Два чоботи мають бути у парі. Свабоду нітачкіну і юлю в прім”єри при януковичі!

  2. Для чого таке писати??? Що нам це дає зараз. Такі статті допоможуть щось змінити? Насправді Портніков правий!

  3. Юля погана, згоден. Не так щоб зовсім, але не без гріха. А Янукович, що, ідеал? І, найголовніше, якщо сьогодні не захистимо Юлю, якщо не засудимо її незаконний арешт, то що буде з нами і з нашою країною завтра? Цікаво, автор про це подумав, коли писав оцю свою думку?

  4. Дорогие сограждане. Все понятно и без лишних слов. Вопрос не стоит, чтобы менять шило на мыло, а вопрос стоит НУЖНО МЕНЯТЬ!!!
    Подскажите только пожалуйста, как это сделать?

Comments are closed.