А вот кому-кому невеста за недорого!

А вот кому-кому невеста за недорого!

День міста – це надзвичайна подія, і тому святкувати необхідно з надзвичайним масштабом. У Херсоні, на відзначення цього свята пам’ятник ставили, вулицю Суворова реконструювали, дитячі майданчики відкривали. У 2011 році міська влада вирішила вразити херсонців креативом. Родзинкою цьогорічного святкування Дня міста стане парад наречених. Дівчата-нареченні (колишні, нинішні та майбутні), зможуть вийти на парад у весільній сукні. Участь хлопців-наречених організаторами не передбачається.
«Херсон – город красивых невест. В этом году мы решили доказать это всем гостям и участникам праздника, организовав яркое действо с участием обычных херсонок-красавиц. А что может сделать любую женщину более красивее, счастливее, желанней, чем свадебное платье! », – відзначила одна з представниць міської ради.

На прикладі цього «надзвичайного» заходу ми можемо простежити дію економічного закону «взаємозалежність попиту та пропозиції».
Крок 1. На початку року наш Президент запросив інвесторів в Україну і оголосив на весь світ, що «незабаром почнуть квітнути каштани і українські жінки роздягнуться…»
Крок 2. У Новій Зеландії популярна радіостанція провела конкурс серед чоловіків, переможець якого зможе приїхати в Україну та «ВИБРАТИ СОБІ БУДЬ-ЯКУ НАРЕЧЕНУ У ШЛЮБНІЙ АГЕНЦІЇ» (де Нова Зеландія, а де Україна. Але чомусь «ПРИЗОМ» стає дівчина з України).
Крок 3. У Херсоні у вересні відбудеться парад наречених.
Все просто, попит сформовано – от вам і пропозиція.
До речі, коли читаєш в Іnternet інформацію про парад наречених в Херсоні, то поряд з цією інформацією на сайтах з’являються цікаві послання. Наприклад , «Аренда квартир в Киеве. Все цены. Удобный поиск, варианты» або «Знакомства с иностранцами Мужчины Со Всего Мира Ищут Знакомства С Украинскими Женщинами». Чому б це поряд з інформацією про парад наречених ми можемо прочитати про іноземців, які шукають українських жінок, і тут же пропонується орендувати квартиру???
Напевно, міська влада, коли ініціювала цей захід, думала про зміцнення інституту шлюбу, сімейних та моральних цінностей. Але, нажаль, не подумали про інший аспект. Україна (як і Херсонщина) є постачальницею «живого товару» (у переважній більшості молодих жінок) для надання секс-послуг у Європі та державах Близького Сходу. А також є дуже популярною країною для секс-туризму (коли чоловіки-іноземці приїжджають в Україну на вихідні та відповідно проводять час з українськими дівчатами).Якщо поглянути на «парад наречених» під цим кутом, то ситуація є дуже і дуже двозначною.
З цієї точки зору виглядає, що міська влада дуже переймається тим, щоб імідж Херсона зокрема, і України в цілому (як вотчини секс-туризму, де наречені є призом і придбати їх можна і оптом і в роздріб) ні в якому разі не занепадав.

Я пробую уявити цю святкову ходу наречених вулицями міста. Напевно, дівчата будуть усміхнені, гарно вбрані, лунатиме святкова музика. Але чомусь відразу з’являється інша, сумна картина – невільницького ринку, де можна купити жінку на будь-який смак. І це вже не парад, а ярмарок-розпродаж наречених.

Херсонські гендерні студії

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

2 Comments

  1. Білий колір сукні нареченої раніше був символом чистоти і невинності. Так, зараз, коли переважна більшість дівчат одружуються, маючи за плечима сексуальний досвід, це здається вже наївним. Але все одно, навіщо ж так притягувати проблему за вуха?! У більшості нормальних людей наречена в білій сукні і зараз асоціюється з юністю, любов’ю, шлюбними узами, а ніяк не з повіями! Не треба робити з мухи слона!

    • шовіністам можна не перейматися. продовжуйте шукати вигідний товар

Comments are closed.