Апеляційний суд звільнив колишнього міського голову Кам’янця-Подільського Анатолія Нестерука

Хмельницький апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього міського голову Кам’янця-Подільського, якого СБУ 20 вересня минулого року звинуватило в отриманні хабара в особливо великому розмірі та заарештувало. Одразу ж після арешту на всіх провідних телеканалах показали ролик про затятих хабарників. Розгляд справи в суді першої інстанції тривав майже півроку. Доказів про отримання хабара суд не здобув, хоч суддя діяв упереджено і намагався врятувати честь мундира досудового слідства та дуже скрупульозно вивчав навіть ті матеріали, які доказами ніяк не можуть бути. У сейфі мера не знайшли ні копійки. натомість там було два документи: ухвала Верховного суду про повернення в комунальну власність майнового комплексу “Тепловоденерго”, яке прибрало до рук столичне ЗАТ. Ці суди виграв Нестерук, дбаючи про місто та його інтереси.


Наразі після 11 місяців СІЗО невинна людина на волі. Апеляційний суд відкинув апеляційні скарги “потерпілого” хабародавця Геселєва та державного обвинувачення. і залишив у силі вирок суду першої інстанції, згідно якого в частині отримання хабара Нестерук виправданий. Залишилося звинувачення в перевищенні владних повноважень та покарання за це – чотири роки позбавлення волі. Громада міста святкує першу перемогу і вірить що спільними зусиллями, молитвами й діями ми доведемо: наш мер не винен, його навмисне запроторили за грати, бо комусь дуже хотілося підібрати під себе Кам’янець. Хай не забувають: не кожному приходиться та туфелька, що Попелюшці…

Стотисячна громада хоче знати: хто замовник справи. І прийде час, вона дізнається про це. Бо немає нічого таємного, яке б не стало явним.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.