Арешт Олександра Ярошенка провели за сценарієм 1937 року

Арешт голови Донецької обласної організації «Фронту Змін» Олександра Ярошенка був проведений співробітниками Податкової міліції Донецької області з грубими порушеннями процесуального законодавства і має всі ознаки політичних переслідувань.

9 вересня заступник голови Донецької обласної «Фронту Змін» Сергій Чирін і юрист партії зустрілися з адвокатом Олександра Ярошенка, який до пізнього вечора 8 вересня був присутній на допиті Олександра Ярошенка. Адвокат повідомив, що затримання було проведено незаконно з цілою низкою порушень.

Як відомо, затримання є крайнім заходом, який застосовується, якщо громадянин не з’являється після отримання однієї або декількох повісток, представляє загрозу для суспільства або ухиляється від слідства. Олександр Ярошенко не переховувався від слідства, ні він, ні його адвокат не отримували жодних документів про порушення кримінальної справи, а також повісток для дачі пояснень або свідчень.

Коли з’явилася інформація про те, що Олександром Ярошенком цікавляться в Податковій міліції області, його адвокат зустрівся зі слідчим Резніченком М.І. і повідомив про готовність свого клієнта прийти до ДПА й надати необхідну інформацію. Було погоджено, що Олександр Ярошенко прибуде до слідчого 9 вересня. Домовленість про це була досягнута 7 вересня.

У той же день увечері в київську квартиру дочки голови донецького «Фронту Змін» з’явилися люди в цивільному, які представилися співробітниками Податкової міліції й наказали слідувати за ними. Ярошенка посадили в чорний мікроавтобус і вивезли до Донецька. Відразу ж після приїзду в Донецьк співробітники обласної податкової почали допит Олександра Ярошенка, який тривав до пізньої ночі 8 вересня. На даний момент голова Донецького «Фронту Змін» перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Донецька.

Нагадаємо, що Олександр Ярошенко – лікар із двадцятирічним стажем, все своє життя присвятив допомозі людям. Сім років пропрацював головним лікарем Маріупольського дерматовенерологічного диспансеру, заснував п’ять медичних центрів у декількох містах України. Він організував всеукраїнський проект лікування псоріазу, який відповідає світовим тенденціям у цій сфері медицини. Гідною оцінкою праці на благо людей, активної громадської позиції та діям Олександра Ярошенка є друге місце на останніх виборах міського голови Маріуполя. Його підтримали понад 14 тисяч виборців (11,7 %).

Його арешт стався відразу після візиту в Донецьку область лідера «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, який виступив із різкою критикою дій президента, уряду та місцевої влади. «Фронт Змін» активно і успішно бореться проти ліквідації в області шкіл і медичних установ. Це викликає зростання довіри до партії серед жителів регіону на тлі дій влади, які викликають у людей справедливий протест.

У «Фронті Змін» заявляють, що арешт одного з лідерів партії є політичними репресіями, вимагають негайного звільнення Олександра Ярошенка та припинення політичних переслідувань.

 

2 Comments

  1. А ось так, без виклику в міліцію, 05 вересня 2011 року, коли Артур Шевцов отримував консультацію у методиста деканату історичного факультету заочної форми навчання Донецького Національного Університету Мовсесян Маргарити Левонівни, в приймальню деканату зайшли три представники міліції. Вони запитали у методиста чи навчається у вас Шевцов Артур Миколайович. Артур представився, що і є Шевцовим . Тоді вони попросили вийти працівників та студентів та вчинили допит. На питання методиста чи є дозвіл на допит студента від декана в приміщенні приймальні деканату, старший дільничний інспектор СДІМ Ворошиловського РВ ДМУ ГУМС України в Донецькій області, майор міліції І.В.Дешевой відповів, що є. Але не пред’явив.
    Далі, старший дільничний інспектор СДІМ Ворошиловського РВ ДМУ ГУМС України в Донецькій області, майор міліції І.В.Дешевой, пред’явив Артуру протокол ДО № 947103 про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.185-1 КУпАП від 05 09 2011року про те, що він організував і провів заборонені судом заходи до 20-річчня незалежності 24 серпня. Здійснив допит та заборонену відеозйомку. На запитання, навіщо проводиться відео зйомка, відповідь була така «Це для нас. Просто щоб було».
    Чим не 1937 рік?

Comments are closed.