Депо метрополітену планують розмістити на заповідній території

Проект Генерального плану м.Києва до 2025 року передбачає розміщення на території національного природного парку «Голосіївський» депо Київського метрополітену. Депо планують розмістити прямо на території заповідного урочища «Теремки» в районі Одеської площі.

Читаємо розділ текстової частини «Транспорт та вулична мережа»: «На період до 2025 року передбачається продовження лінії метрополітену від ст. «Васильківська» до ст. «Одеська» з будівництвом оборотного електродепо «Теремки» (http://kievgenplan.grad.gov.ua/). Як видно з розміщеної на сайті графіки Генерального плану, депо планується розмістити на території особливо цінної частини національного природного парку «Голосіївський» – в заповідному урочищі «Теремки». Сьогодні зазначена територія знаходиться в користуванні Інституту зоології імені І.І.Шмальгаузена. Про майбутнє будівництво у заповідному лісі в Інституті нічого не знають.

«Збудувати депо на місці дикого лісу неможливо так, щоб не нанести йому суттєвої шкоди. Таким чином, повністю ігноруючи законодавство, планується знищити шматок заповідної території. – розказує заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. – В той час поки Президент особисто клопочеться про розширення та покращення роботи Голосіївського національного парку, розробники генплану, планують віддати його під знищення».

Побачити протизаконні наміри проектувальників Генплану може кожен, порівнявши зображення на інтернет-сторінці генерального плану:
1. Рейковий пасажирський транспорт
http://kievgenplan.grad.gov.ua/images/17_Reyka_osnovn1X1-A3_100_000.jpg
2. Озеленені та ландшафтно-рекреаційні території
http://kievgenplan.grad.gov.ua/images/22_-19.09.jpg