Генсек СКУ зустрівся із батьками та вчителями Донецької школи No.111

11 вересня, під час поїздки східними регіонами України, генеральний секретар Світового Конгресу Українців Стефан Романів зустрівся із батьками та вчителями Донецької школи № 111 з українською мовою навчання. Зустріч організували активісти громадської ініціативи «Оновлення країни» які вже давно допомагають батькам та вчителям відстоювати цей освітній заклад від закриття.

На початку зустрічі представники ЗОШ №111 провели екскурсію для Стефана Романіва. Генсеку СКУ показали класи де вчаться учні, спортивний зал та столову.

Стефан Романів, в свою чергу пообіцяв, що не залишить питання Донецької ЗОШ №111 без своєї уваги.

«Діаспору дуже непокоїть закриття україномовних шкіл в Україні. Будемо розбиратись з цією ситуацією», – сказав Романів.

«Ми прагнемо донести до світового українства та громадськості проблеми україномовних шкіл Донеччини. Сподіваємось, що після зустрічі із паном Романівим і вчителі, і батьки школярів відчують, наскільки їхньою ситуацією переймаються, та як їх підтримують не тільки в Україні, а й закордоном», – заявила організатор зустрічі, активістка «ОК» Тетяна Садова.

Нагадуємо, що громадська ініціатива ”Оновлення країни” впродовж цього року допомагала батькам Донецької школи №111 з українською мовою навчання відстоювати свій навчальний заклад, надаючи юридичну та матеріальну допомогу школі.

 

3 Comments

  1. БРЕХНЯ!!!! Ці школи НІКОЛИ НЕ ЗАХИЩАЛА Садова! Журналісти, коли публікуєте щось, перевіряйте інформацію. Ми були на майже усіх судах – представниками позивачів була М.Олійник! Зверніться до батьків ЗОШ № 111, є фото, відео, аудіо, які спростовують надану у цій статті інформацію. А Садову потрібно призвати до відповіді за неправдиву інформацію! Батькам ЗОШ № 111 – як ви думаєте себе захищати у суді без М.Олійник? Вас закриють! Потрібно негайно СПРОСТУВАТИ неправдиву інформацію у цій статті!

  2. Там ніде не написано, що її захищала конкретно Садова. Говориться, про організацію зустрічі із генсеком СКУ Стефаном Романівим громадською ініціативою “Оновлення країни” та допомогу у відстоюванні школи. І це правда

  3. “Батькам ЗОШ № 111 – як ви думаєте себе захищати у суді без М.Олійник? Вас закриють! Потрібно негайно СПРОСТУВАТИ неправдиву інформацію у цій статті!” – 2 Донецк! Вам не кажеться, что Ваши слова звучат как ультиматум для родителей школы? Странные вы “защитники”…

Comments are closed.