Громадськість Одеси: очільники міста перетворили День Одеси в День Росії

Громадські організації та політичні партії Одещині, за ініціативи ГІ «Оновлення Країни», звернулись до Президента України та Всесвітнього Конгресу Українців з проханням відреагувати на дії Одеської влади під час відзначення Дня міста 2-3 вересня 2011 року.

Святкування неприємно вразило та обурило багатьох одеситів та закордонних гостей, адже сучасні очільники міста перетворили День Одеси в День Росії.

«Численні гості свята, а також представники консульств Польщі, Литви, Фінляндії, Естонії, Австрії та ін. були глибоко вражені програмою. Зміст концерту зводився до ностальгії за російською(радянською) імперією та заклику до її відновлення. Складається враження, що головною метою організаторів концерту було приниження національної культури та патріотичних почуттів одеситів, а також «довести», що Одеса – «російськомовне» та «російське місто», – йдеться у зверненні громадських та політичних організацій.

«Під час гала-концерту на Потьомкінських сходах не прозвучало жодної української пісні та навіть пісень про Одесу. Мер міста «бігав» за російськими гостями, такими як Михайло Швидкой та московський байкер «Хірург» – це все страшенно здивувало іноземних гостей», – поділився враження координатор «Оновлення країни» у Одесі Сергій Гуцалюк.

Ще більше обурень викликало заплановане привітання одеситів прем’єр – міністром РФ В. Путіним, яке не відбулось через технічні причини.

«Хочеться запитати організаторів, чому влада не потурбувалась про те, щоб одеситів привітало найвище керівництво Української Держави?», – питають одесити у зверненні.

«Така діяльність керівництва міста паплюжить імідж всієї держави, саме тому ми вирішили звернутись до Президента України та Всесвітнього Конгресу Українців з прохання відреагувати на ці події”, – зазначив координатор «ОК».

Звернення до ВКУ http://ok-ua.org.ua/news.php/news/248