Луганський суд розгляне позов щодо червоних прапорів.

Луганський суд розгляне позов щодо червоних прапорів.

29 вересня 2011 р відбудеться попереднє судове засідання за адміністративним позовом Дмитра Снєгирьова до Луганської обласної ради про визнання дій незаконними.
27 липня 2011 Дмитро Снєгирьов звернувся до Луганського окружного адміністративного суду з позовом щодо визнання незаконними дії Луганської обласної ради з приводу розміщення копій Прапора Перемоги на адміністративній будівлі , за адресою: м. Луганськ, пл.Героїв ВВВ,3.
У позові йдеться про наступне :” 16.06.2011 р. рішенням Конституційного Суду України № 6-рп\2011 використання копій Прапора Перемоги визнано таким , що не відповідають Конституції України ( є неконституційними).
Згідно ст.23 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» на будинках, де працюють ради та їх виконавчі комітети , піднімається Державний Прапор України.
Але, незважаючи на вищевказані положення Закону та прийняте Конституційним Судом України рішення ,Луганська обласна рада в період з 16.06. 2011 р. до 22.06.2011 р. продовжує розміщувати копії Прапора Перемоги на адміністративній будівлі, чим порушує положення Конституції України та Закону України « Про місцеве самоврядування».”
Коментуючи подання адміністративного позову до Луганської обласної ради Д.Снєгирьов акцентував увагу на тому факті, що незважаючи на штучне затягування розгляду позову, Луганський окружний адміністративний суд змушений був прийняти рішення щодо відкриття впровадження у цій справі.
“ Дії Луганської обласної ради є незаконними та такими, що суперечать основному Закону України-Конституції України. Рішення Конституційного Суду України та положення Конституції України обов’язкові до виконання на всій території України не зважаючи на політичні уподобання “,- підкреслив Д.Снєгирьов.

Прес-служба
БФ” Підтримки Українських ініціатив ”