Лист підтримки свободи слова в Харкові з Дрогобича

За останні роки роки вираз “свобода слова” став для нас уже чимось звичним і навіть буденним. Тому що ми почали сприймати його як щось природне для нас, як те, на що має право кожна людина від народження і як те, без чого подальший рух вперед нашого суспільства не є можливий. Адже, тільки вільно обмінюючись інформацією, ми можемо бачити ті виразки на тілі української спільноти, що ніяк не загоюються чи ті нові, які виникають, а потім шукати для них ліки.

Звичайно, свобода слова є не на руку керівництву Харкова. Адже вони розуміють, що при свободі слова вони не можуть вільно розпоряджатись у своїх корисливих цілях майном харківської громади, а будь-який їхній антинародний вчинок швидко стає відомим загалу. І це відповідно відбивається і на їхньому рейтингу, а може взагалі поставити питання про доцільність перебування на своїй посаді тої чи іншої особи.

Тому керівництво міста вирішило усунути неугодні телеканали із ефіру Харкова, залишивши тільки ті, які є підконтрольні владі і тим самим позбавити харків”ян права на об”єктивну інформацію.

Тому ми, громадськість м. Дрогобича, глибоко стурбовані цим фактом. Адже своїми діями харківська влада нівелює увесь поступ громадян за останні кілька років у побудові громадянського суспільства, грубо порушує конституційні права громадян на отримання та поширення інформації, запроваджує цензуру, чим відкидає розвиток нашого суспільства до рівня африканських чи азіатських тоталітарних режимів.

Тому ми закликаємо харківську владу відмовитись від антиконституційних дій, дотримуватись прав і свобод людини, адже рано чи пізно за порушення Закону доведеться нести відповідальність.

Нашим харківським друзям ми висловлюємо свою підтримку у їх боротьбі за відстоювання своїх конституційних прав та висловлюємо готовність надавати з нашої сторони усю можливу допомогу. А також закликаємо інші міста долучитись до підтримки харків”ян.

 

Схід і Захід разом!!!

Слава Україні!!!!

 

23.09.2011

Осередок ГР “Відсіч” у м. Дрогобич

ГО “Молодіжний прорив”

Майдан-Інформ закликає і інших писати такі листи. Повірте – журналістам дуже потрібна ваша моральна допомога!

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair