Молодь висловить останнє попередження міліції

Громадські активісти готують Всеукраїнську акцію «Жовта картка української міліції: друге попередження»

В Києві та 10 містах України 8 вересня 2011 року відбудеться всеукраїнська акція «Жовта картка української міліції: друге попередження», що ініційована активістами соціальної мережі Humanrightsactivistsinaction та випускниками освітньої програми «Розуміємо права людини». Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності молоді у сфері захисту своїх прав при контакті з міліцією та привернення уваги громадськості та керівництва МВС до проблеми дотримання прав людини працівниками МВС України. Акція є частиною Всеукраїнської студентської інформаційно-освітньої програми встановлення контролю за діями МВС України.

В багатьох містах країни правозахисники, представники відомих громадських організацій та молодіжні активісти прийдуть до навчальних закладів, щоб навчити молодь захищати свої права. Під час акції будуть презентовані яскраві перформанси та театралізовані вистави про конфліктні ситуації молоді та міліції. В рамках акції буде розповсюджено 10 000 інформаційних буклетів для молоді про права при затриманні працівниками МВС.

На завершені акції молодіжні активісти та відомі правозахисники прийдуть до стін МВС України та звернуться до керівництва української міліції з вимогою посилення контролю за діями співробітників МВС в регіонах та роз’яснення їм базових положень щодо процедури затримання, встановленої чинним українським законодавством.

Для більш якісної координації дій активістів вся важлива інформація стосовно проблеми, пов’язаною з незаконними затриманнями, підготовки та проведення акції зібрана у бібліотеці за цим посиланням. Там ви знайдете рекомендації щодо організації заходу, зразок повідомлення до міськради та матеріали за темою

Акція ініційована активістами мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та здійснюється за підтримки Норвезького Гельсінкського Комітету (НГК) в рамках проекту Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ).

Акція «Жовта картка української міліції: друге попередження» – це вже друга спроба активістів вплинути на протиправні дії представників міліції по відношенню до молоді. Попередня всеукраїнська акція була проведена 1 вересня 2010 року й приурочена до Дня знань. Тоді активістам мережі випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» вдалося підвищити рівень обізнаності понад 18 000 студентів з 16 великих міст України та розпочати широку громадську дискусію щодо попередження неправомірних дій міліції. В Миколаєві, Севастополі, Чернігові та Харкові в вересні – грудні 2010 пройшли інформаційно-просвітні заходи для студентів ВНЗ. Місцеві ініціативи були активно підтримані адміністраціями навчальних закладів.

Увага!

Долучитись до акції може кожен. Для цього необхідно написати листа до координаторів заповнившиформу та безкоштовно отримати інформаційні буклети для розповсюдження в навчальних закладах свого міста.

Початок акції об 12:30 біля навчальних закладів Вашого міста!

 

5 Comments

  1. Мої зауваги не з метю вирікати ані картати, а тільки предложити можливості котрі ми не використовуємо… ми повинні вживати де можливо питомі слова … таке поведення буде вимагати від нас поодиноко самоопановалля з далекосяжними наслідками …
    ініційована (initiated) [недавно присвоєне] = започатковано
    сфері (sphere) [давно присвоєне] = справі (сфера дослівно `куля`)
    контакті (contact) [д. п.] = сутичці (в дійсноті з міліційов інакше не конче можливе)
    контролю (control) [д. п.] = нагляд (контроля є додатково діючий іменник а тут такого не можливо)
    презентовані (presenting) [н. п.] = предложені
    перформанси (performances) [н. п.] = поведення
    конфліктні (conflicting) [д. п.] = суперечливі
    буклетів (booklets) [н. п.] = книжочки
    базових (basic) [д.п.] = основних
    процедури (procedure) [д.п.] = послідовні кроки
    ініційована (initiated) [н. п.] = започаткована
    дискусію (discussion) [д. п.] = обмірковання

    • Мої попередні зауваги “начи`б не в ході справи”, що до стиглого змісту даного повідомлення, однак я в повні піддержую намірені кроки молоді для самозбереження свобідного життя та протиставлення беззаконного поведення меліції ну й з тим самим незаконного поведення уряда.

  2. Дуже корисна справа. Потрiбно, щоб i у школах пройшли такi ж заходи.

  3. У Вінниці відбудеться всеукраїнська акція «Жовта картка української міліції: друге попередження»?
    Маємо намір долучитися до акції!

    З повагою,
    Мар’янчук Сергій
    Голова ГО “Молодіжна організація “СЛАВІС-ВІННИЦЯ”
    моб.-тел.: 093-093-8-999

  4. Slavis, Долучитись до акції може кожен. Для цього необхідно написати листа до координаторів заповнивши форму та безкоштовно отримати інформаційні буклети для розповсюдження в навчальних закладах свого міста.
    http://hr-activists.net/pri-dnuisya-do-organ-zats-akts-zakhisti-sebe-sam-po-m-stakh-ukra-ni

Comments are closed.