Нічні зіткнення між поліцією та демонстрантами у Греції (+відео)

Грецька поліція затримала більше 100 людей за участь у заворушеннях в Салоніках. Велика частина зіткнень демонстрантів з правоохоронцями проходила під час виступу прем’єр-міністра Греції Георгіоса Папандреу з традиційною щорічною програмною промовою про економічний стан країни, передає радіостанція “Маяк”.

Поліції довелося застосувати сльозогінний газ для розгону близько 3 тис. таксистів, які протестували проти наміру уряду почати безкоштовно видавати ліцензії на роботу таксі. Демонстранти закидали загони спецназу камінням, палицями, пляшками з водою, запускали у них освітлювальні ракети.

Коли таксисти повалили сталеві загородження, правоохоронці відповіли сльозогінним газом і розігнали демонстрантів. Всього, за оцінками поліції, в марші протесту взяли участь близько 20 тис. чоловік. На вулицях північної грецької столиці зараз чергує близько 6 тис. поліцейських.

Нагадаємо, що Папандреу в своїй промові пообіцяв вберегти економіку країни від банкрутства. Він також зазначив, що має намір приділяти велику увагу необхідним реформам для поліпшення фінансового стану, а також продовжувати регулярні виплати по зовнішніх боргах. За його словами, Греція не покине єврозону.

httpv://www.youtube.com/watch?v=q_Ai2QftMBo

РБК-Україна

 

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст