«Твій місцевий депутат» дійшов до сіл області

До проекту «Твій Місцевий депутат: Луганська область» приєднався Денежниківська сільрада Новоайдарського району. Вже сьогодні на сайті проекту www.dep.lg.ua доступна інформація про 12 денежниківських депутатів. Зараз у Луганській області в проекті беруть участь депутати Луганської обласної, Луганської, Алчевськї, Сватівськї міських рад, а також Сватівської райради. Проект «Твій місцевий депутат» в Луганській області координує Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ).
Складова частина проекту «Твій місцевий депутат» – спеціальні семінари для громадських працівників і самих депутатів. Побувавши на одному з таких семінарів, денежниківський сільський голова Сергій Артьомов відразу ж виявив бажання взяти участь у проекті.
«Денежниківська рада оперативно надала нам усю необхідну інформацію. Приємно, що навіть на рівні сільрад є керівники, що розуміють важливість електронної демократії, зростаючу роль Інтернету. І поки керівники міських і районних рад місяцями думають, чи варто їх радам бути доступнішим для громадян, Денежниківський сільський голова діє », – зазначив керівник СЦГІ Володимир Щербаченко.
Зараз на сайті www.dep.lg.ua можна не лише дізнатися інформацію про всіх депутів зазначених рад, але й ознайомитись з коментарями і відгуками про їх роботу. Також на веб-ресурсі регулярно публікуються новини про діяльність фракцій, постійних комісій і сесій, найбільш важливі та актуальні новини Луганської області.
Проекти подібні луганському успішно реалізуються в 8 регіонах України. У проекті бере участь більше ніж 70 рад різних рівнів і близько 4000 депутатів. Інтерес приєднання до проекту висловлювали депутати і громадські активісти Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного, Старобільська.
Проект «Твій місцевий депутат: Луганська область» здійснюється експертами Східноукраїнського центру громадських ініціатив (Луганськ) у співпраці з громадськими організаціями «Наш дім – Сватівщині» (Сватове) і ЛОО ВМГО «Демократичний Альянс» (Алчевськ)

Прес-центр Східноукраїнського центру громадських ініціатив,
91005, м. Луганськ, 30-квартал 2 / 14, zahyst@gmail.com, www.dep.lg.ua