У Луганську в приміщенні колишнього дитсадка церковники влаштували балаган.

У Луганську в приміщенні колишнього дитсадка церковники влаштували балаган.

До програми «Важливі люди» на телеканалі ІРТА, яка вийшла в ефір минулого тижня, зателефонувала луганчанка. Вона поцікавилася у заступника міського голови Луганська Олександра Ткаченка, який порядок передачі земельних ділянок релігійним закладам?

Про це пише 0642.

Телеглядача навела такий приклад. У Луганську на розі вулиць 2-а Свердлова і Мічуріна приміщення колишнього дитячого садка віддали під церкву. Колись дитсадок належав райвно.

«Двір заріс бур’яном, люди ходять по проїжджій частині, тому що неможливо пройти. У так званому церковному дворі посередині стоять білі шкіряні крісла, в яких сидять якісь молодики. А коли моя віруюча мати і сваха хотіли потрапити в храм, причому неодноразово, там висить замок. Чи не краще цю будівлю повернути райвно, оскільки садків у місті катастрофічно не вистачає? », – розповіла луганчанка.

«За яким принципом виділяється земля? Є заявка – виділили місце. Я не знаю випадків, коли відмовляли представникам різних конфесій. Ми жодного разу не передавали дитячих садів, якимось релігійним установам. Садки, які перебували в комунальній власності, не закривалися. Був такий період, коли відомчі садочки продавали . Може, йдеться про такий дитячий садок? », – так прокоментував ситуацію заступник Луганського міського голови Олександр Ткаченко.

Як повідомляв Lugansk Медіа стиль, в липні депутати Алчевської міськради винесли рішення про передачу будівлі дитячого садка у безоплатне користування на 49 років Свято-Миколаївському храму Української православної церкви Московського патріархату. Церковники планують розмістити в приміщенні дитячого садка православний навчально-виховний центр. Рішення про передачу комунальної власності викликало суперечки серед депутатів.

Відділ моніторингу
БФ” Підтримки Українських ініціатив”