В Україні з’явився сайт, що дозволяє слідкувати за процесами у Верховній Раді

На сайті Відкрита Рада можна знайти інформацію про голосування, які проходять у Верховній Раді, законопроекти що готуються до розгляду, або вже прийняті, а також біографії політиків та інформацію про них.

Розділ сайту “Законопроекти” містить інформацію про найважливіші законопреокти, включаючи витяги із тексту, пояснювальної записки до законопроекту, висновків комітетів Верховної Ради. Для кожного законопроекту є можливість суспільного обговорення, поширення у соціальних мережах. Зовсім скоро користувачі зможуть голосувати за чи проти законопроект, а також стежити за зміною його статусу.

Розділ “Голосування” містить дані про голосування, зокрема голоси кожного політика представлені у вигляді інтерактивних діагарм.

У частині сайту “Політики” можна переглянути політиків, які є депутатами Верховної Ради на даний момент. Сторінка політика включає таку інформацію як біографія, приналежність до фракції/партії, голоси цього політика, його публічні обіцянки, відвідуваність засідань Верховної Ради, подані ним законопроекти.

У розділі “Партії” знаходиться інформація про партії, її обіцянки, передвиборчі зобов’язання, та ін.

Незабаром на сайті буде можливість підписатися на оновлення стану цікавого Вам законопроекту та на новини.