Верховна Рада збирається заборонити цивільним носити камуфляж, знаки розрізнення та символіку

8 вересня Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки.

Законопроектом (реєстр. №4585) пропонується заборонити носіння військової форми, форми одягу інших військових формувань та знаків розрізнення і відзнак особами, які не мають на це законних прав.

Текст законопроекту передбачає також заборону легалізації об’єднань громадян, які в своїй діяльності використовують носіння військового форменого одягу, знаків розрізнення, встановлених військових звань військової та спеціальної субординації Збройних сил України та інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади. Діяльність вже легалізованих подібних об’єднань громадян забороняється в судовому порядку.

Символіка об’єднань громадян, політичних партій та громадських організацій не повинна відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України, інших військових формувань, а також органів виконавчої та судової влади, затверджену відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

Відповідні зміни передбачається внести до законів “Про об’єднання громадян” та “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Проектом також пропонується встановити адміністративну відповідальність за “незаконне носіння форменого одягу та знаків розрізнення особами, які не мають на те права”.

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

3 Comments

  1. А на мою думку цей закон спрямований виключно проти Патріота України і їм подібних організацій. Діток і “ряжених” козаків найвірогідніше не чіпатимуть, а будуть його застосовувати вибірково, так як і всі інші закони включно з Конституцією.

  2. Це проти тих організацій, які являють реальну загрозу для існуючої влади. Влада злякалася, бо якщо щось і буде революція чи просто втрата влади мало їм від ціх хлопців не показалося

Comments are closed.