Віце-губернатор Наталія Іванцова ініціювала цькування активістів

У Миколаєві пройшли збори студентів  аграрного університету,  на якому одноголосно засудили вчинок Дарини Степаненко, яка  вдарила міністра  освіти Дмитра Табачника букетом квітів по обличчю.

На видео http://www.youtube.com/watchv=EoAaEoiLMjU&feature=player_embedded, знятому самими студентами вишу, висловлюють свої точки зору декілька  студентів. Проте, висловлюванням це назвати складно, радше це  швидкісне  читання. Адже навіть не озброєним оком видно, як кожен студент уважно читає заздалегідь заготовлений текст на камеру. Можна тільки припустити, хто суфлював за камерою студентам, невже ректор внз або викладачі?

– Студентка Києво-могилянської академії поводилася неввічливо і безкультурно, тим самим скривдила усіх нас, – заявляє студентка 3-го курсу технологічного факультету Миколаївської Аграрної академії Віта Твардовская.

– Я вважаю, що таким чином дівчина проявила свою невихованість, некультурність, свою несформованість, як громадянки. Ми проти екстремізму, ми дотримуємося курсу демократизації, – віднімала Аліна Гайдейчук

– Ми вважаємо це непристойною і нецивілізованою поведінкою. Дуже дивно, що дівчина, якій 17 років, напевно вона студентка першого курсу, бере на себе сміливість говорити від імені усього студентства України, – додала студентський декан технологічного факультету Анастасія Рукавиця.

На думку студактива, Дарина поступила несвідомо і завдала істотної шкоди процесам модернізації, демократизації і євроінтеграції України. Самі ж студенти повністю підтримують політику керівництва країни і Міністерства освіти.

Крім того, на зборах серед студентів  був помічений і студентський мер, студент Миколаївського національного університету ім. Сухомлинского, молодий  регіонал  Віталій Васильєв.

Студентський мер-регіонал Васильєв не голосує. Він - "смотрящій".

Останній нічого не говорив на камеру, проте можна припустити, що студент депутата від Партії регіонів ректора ННУ ім. Сухомлинского Валерія Будака, вирішив особисто переконатися в тому, щоб думка студентів виявилася  «правильною».

Виникає питання, хто напоумив, а головне – навіщо студентів Миколаївського аграрного університету зняти матеріал в стилі піонерів-жовтенят часів СРСР на комсомольський мотив? Невже керівництво внз або обладміністрації?

Місцеві ЗМІ  спілкувалися з представниками   викладацького  корпусу миколаївської  «аграрки», які стверджують, що  «ініціативи»  студентів йдуть від віце-губернатора Наталії Іванцовой.