МФВ: Видання Міносвіти некоректно висвітлює роботу громадських організацій

12 вересня 2011 року в газеті “Освіта України” (№69-70 (1239)) – офіційному виданні Міністерства освіти й науки, молоді та спорту України – опубліковано статтю Юрія Зущика “Корпорація грантоїдів”, яка містить низку неточностей і перекручень, зокрема й щодо Міжнародного фонду “Відродження”.

Така позиція друкованого органу Міністерства не може не викликати здивування й занепокоєння. Адже, як відомо, Міжнародний фонд “Відродження” є організацією, яка надає суттєву підтримку українській освітній галузі, сприяє її наближенню до найкращих європейських стандартів.

Низку проектів було здійснено, зокрема, й у співпраці з Міністерством і з залученням його фахівців. Саме за підтримки фонду було розроблено та впроваджено систему зовнішнього незалежного оцінювання. На кошти фонду українською мовою перекладено 500 творів світової філософської, педагогічної, історіографічної, соціологічної й іншої гуманітарної класики. У межах Антикризової гуманітарної програми було надано кошти на ремонт шкіл і дитячих садків, а також на підтримку груп подовженого дня в економічно депресивних регіонах.

Діяльність фонду є прозорою й відкритою: усю інформацію про гранти, надані його Освітньою програмою, можна знайти тут.

“Освіта України” вже не вперше тиражує явно недостовірну інформацію про діяльність Міжнародного фонду “Відродження” й інших громадських організацій. Експерти фонду готують більш детальне роз’яснення щодо змісту цих публікацій, яке буде опубліковано найближчим часом.

***

Мета Освітньої програми – сприяти системним змінам в освітній галузі України, спрямованим на її наближення до найкращих європейських практик, покращувати якість освіти, перетворювати її на засіб формування громадянського суспільства.

Міжнародний фонд “Відродження”

 

* * *

В тому своєму пасквілі Ю. Зущик згадав “незлим, тихим словом” і “Майдан”. АдмінҐрупа сайту довго сміялась з обізнаності пана Зущика та його надривно-совковського пафосу. В тім, який міністр, такий в нього й борзописець…

1 Comment

  1. Тоталітарний режим з підозрою ставиться до всього, що є від нього незалежним. Бо він прагне тримати під своїм контролем абсолютно все. Тому він і зветься тоталітарним.

Comments are closed.