Активісти та партійні активісти Старобільщини та Новопсковщини виступають за приєднання рад своїх районів до проекту «Твій місцевий депутат»

Цьому сприяла презентація, проведена в суботу, першого жовтня в Старобільську. В ній узяли участь більше 20 лідерів громадського руху, а також районних організації ВО “Батьківщина” й КПУ.

Активне обговорення на зустрічі викликав інцидент у Луганській міській раді, в ході якого громадський активіст Михайло Пащук відкусив фалангу пальця охоронцеві.

Також учасників цікавили технічні аспекти функціонування сайту. Зокрема, обговорювалося питання приєднання до проекту рад, у яких лише частина депутатів зацікавлена в участі.

 Звісно, адміністрація сайту dep.lg.ua радо вітає приєднання нових рад до проекту, – сказав Володимир Щербаченко, керівник проекту, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив. – Проте політична неупередженість – наша принципова позиція, і тому ми хочемо аби ради були представлені на нашому сайті у повному складі, і таким чином діяльність представників різних політичних мала рівні шанси бути представленою в інтернет.

Проект «Твій місцевий депутат: Луганська область» стартував у квітні 2011 року. Його мета – стимулювати місцеві ради Луганської області до прозорої та відкритої діяльності, відповідальності перед місцевими громадами. Аналогічні проекти реалізуються ще у восьми регіонах України – Волинській, Чернігівській, Донецькій, Луганській, Тернопільській, Харківській, Одеській областях й АР Крим..

* * *
Проект «Твій місцевий депутат: Луганська область» виконується Схдноукраїнським центром громадських ініціативі за фінансової підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF) та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).