Білий дім закликає звільнити Тимошенко та інших політичних в’язнів

Прес-секретар адміністрації президента США оприлюднив заяву щодо сьогоднішнього засудження Юлії Тимошенко.  Подаємо текст цієї заяви.

Сполучені Штати глибоко розчаровані засудженням і вироком колишньому прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко, що став результатом політично мотивованого судового переслідування. Звинувачення проти пані Тимошенко і судовий процес, а також переслідування інших лідерів опозиції та членів попереднього уряду викликали серйозні побоювання щодо прихильності уряду України до демократії та верховенства закону.

Сполучені Штати рішуче підтримують прагнення народів України до становлення демократичної та процвітаючої європейської держави і залишається готовим до зміцнення двостороннього співробітництва, заснованого на спільних цінностях та спільних інтересах. Україна, однак, не може досягти цієї мети без подвоєння зусиль із захисту і зміцнення демократії та верховенства закону для всіх громадян країни. З цих причин Сполучені Штати закликають звільнити з-під варти пані Тимошенко та інших політичних лідерів та колишніх урядовців, і вважають, що вони повинні мати необмежену можливість повною мірою брати участь у політичному житті, в тому числі парламентських виборах наступного року.

1 Comment

  1. Тимошенко не відноситься до політв’язнів. США також чигають, кого б почистити. Вкрадені Лазаренком гроші також не повернули Україні.

Comments are closed.