Форум громадянського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради

14 жовтня в Києві пройшов Всеукраїнський Форум громадянського суспільства. До столиці з усієї країни з’їхались 577 представників громадських організацій та рухів. Ініціювала збори громадська організація “Ніхто крім нас”.

Керуючись ст. 5 Конституції України, Форум прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України VI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України. Відповідні документи будуть надіслані кожному народному депутату України та президенту України.

На Форумі також було вирішено провести 3 листопада всеукраїнську акцію протесту під стінами обласних державних адміністрацій з вимогою визнати нелегітимність парламенту. 5 листопада у Києві збереться громадська (народна) рада по поновленню конституційного ладу в Україні, яка визначить подальші кроки для реалізації вимоги розпуску ВР. До її складу увійдуть по 3 представники від кожної області України.

Нижче наводимо тексти прийнятих на Форумі документів.

 

Народному депутату України

Своєю безвідповідальною антинародною та антидержавною діяльністю ви остаточно вичерпали ліміт нашого терпіння. Ви дискредитували себе щоденним звуженням та скасуванням соціальних, економічних та громадянських прав та свобод, погіршенням нашого життя, знищенням майбутнього наших дітей, постійними спробами перетворити наш народ на рабів та жебраків. Цинічним нехтуванням Конституцією, голосуванням чужими картками, самовільним продовженням своїх повноважень – ви поставили себе поза Законом. Ви втратили юридичну легітимність та суспільне визнання. Ви маєте піти самі. Інакше ми Вам допоможемо це зробити.

Всеукраїнський Форум громадянського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня, керуючись ст. 5 Конституції України, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради України VI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України.

Вимоги Форуму підтримали представники сотень громадських організацій та понад тридцять тисяч ініціативних груп з усіх регіонів України.

Про своє рішення учасники Форуму повідомляють персонально кожного з вас і надають вам можливість до 3 листопада 2011 року самостійно прийняти рішення про розпуск парламенту та призначення у зв’язку з цим дати проведення виборів. У іншому випадку ми будемо змушені вдатися до загальнонаціональної акції громадянської непокори.

 

Президенту України В. Януковичу

Вікторе Федоровичу,

Інформуємо Вас про те, що Всеукраїнський Форум громадянського суспільства, який відбувся в Києві 14 жовтня, керуючись ст. 5 Конституції України, прийняв рішення про негайний розпуск Верховної Ради УкраїниVI-го скликання та невідкладне проведення виборів народних депутатів України.

Вимоги Форуму підтримали представники сотень громадських організацій та понад тридцять тисяч ініціативних груп з усіх регіонів України.

Про своє рішення учасники Форуму повідомили персонально кожного народного депутата і надали їм можливість до 3 листопада 2011 року самостійно прийняти рішення про розпуск парламенту та призначення у зв’язку з цим дати проведення виборів. У іншому випадку ми будемо змушені вдатися до загальнонаціональної акції громадянської непокори.

Право на відкликання влади є невід’ємним атрибутом будь-якої демократичної республіки. Для цього громадянам не потрібні жодні підстави, достатньо їхньої волі. Саме тому ми не будемо перелічувати в цьому зверненні ті сотні причин, через які Верховна Рада України втратила суспільне визнання, а відтак і мандат народної довіри.

Єдина мета нашого звернення – отримати від Вас, як гаранта Конституції, відповідь, чи гарантуєте Ви право народу України, як єдиному носію державної влади, на відкликання своїх представників.

httpv://www.youtube.com/watch?v=w_61hU2IBmQ

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст