Харківська міська влада перешкодила провести акцію проти Табачника

5 жовтня молодь Харкова планувала провести в центрі міста протестну акцію з назвою «Харківська відповідь Табачнику». Громадські активісти виступають проти подальшої присутності Табачника на посаді міністра освіти і науки, молоді та спорту через його непрофесійність, недолугі псевдореформи та діяльність, що провокує розділення українців за питаннями ідентичності, мови та освіти. Про акцію було повідомлено Харківську міську раду, проте канцелярія ради відмовилась зареєструвати письмове повідомлення. О 16.00, коли молодь зібралась біля пам’ятнику Т.Г.Шевченку для проведення заходу до них підійшли співробітники міліції та по-хамськи повідомили, що нібито акція незаконна і в разі її проведення учасників буде притягнуто до адміністративної відповідальності. На зауваження, що про акцію, як і належить повідомлена міськрада міліціонери не відреагували. Таким чином молодь незаконно примусили відмовитись від проведення заходу.

На знак протесту учасники акції сіли на бруківку біля пам’ятника Т.Г.Шевченку та почали аплодувати. Працівники міліції негайно зреагували на «сидячий протест» пригрозивши, що будуть приймати жорсткі дії по відношенню до учасників якщо вони не припинять свої дії.

Перешкоджання в проведенні акції є черговим прикладом наступу на право громадян вільно збиратись та висловлювати свої думки. Не зважаючи на всі владні перепони молодь все ж проведе акцію протесту проти Табачника 12 жовтня. Незаконні дії співробітників Харківської міськради та міліції по перешкоджанню мирним зборам громадян будуть оскаржені в прокуратурі.

Білорусь все ближче… Чекатимемо далі, товариство? Чи може вже таки час ДІЯТИ???

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст