Харківська молодь відправила міністра освіти Табачника до Росії

Харківська відповідь Табачнику – 2.

“Вчора історик був проти історії, сьогодні – історія проти історика”

12 жовтня харківська молодь протестувала проти міністра освіти та науки Д.В. Табачника, його недолугих освітніх реформ, вимагала відставки цього міністра. Акція у вигляді театралізованого перфомансу пройшла в центра міста, біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. Історичні постаті, яких Табачник викреслює з української історії і підручників пояснили цьому міністру, чого він на справді вартий, подарували йому квиток до Росії та відправили його з валізами на вокзал. Як зазначили організатори акції: “Ксенофобські книжки, переписування української історії, псевдореформи… Цим Табачник сказав навіть забагато! Прийшов час відповісти йому! Ми любимо свою державу, хочемо знати реальну її історію, прагнемо отримувати якісну освіту. ”

Учасник акції Дмитро Пилипець: “Справа не тільки в послідовній антиукраїнській політиці, яку впроваджує в нашу освіту Табачник. В нас є також претензії до соціальної політики міністерства освіти та науки: це й скорочення бюджетних місць у ВИШах, закриття українських шкіл здебільшого в східних областях – це викликало потужний спротив місцевого населення, це активне перетворення українських університетів (а невдовзі і шкіл) на щось подібне до бізнес-корпорацій, що спрямовані на витягування грошей зі студентів. Псевдореформи Табачника сприяють поширенню у вишій освіті корупції та хабарництва, натомість рівень освіти – послідовно погіршується”.

Нагадуємо, що попередню акцію за відставку Табачника, яка мала відбутись 5 жовтня, міська влада Харкова та міліція провести перешкодили. 6 жовтня громадські активісти звернулись до обласної прокуратури з проханням розібратися в ситуації, що склалася.

httpv://www.youtube.com/watch?v=8mQQ0Psfowk

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст

1 Comment

  1. Молодёжи нужно в первую очередь подумать о себе. Кому нужна наша молодёжь? Европе, так называемой, наша молодёжь нужна… сами знаете для чего. А Родину свою вы давно уже продали.Табачник уже прожил лучшую часть жизни. Дая бог вам хоть немного прожить такой жизни. Не позорьте себя! Не слушайте провокатор. Вы рубите сук на котором сами сидите.

Comments are closed.