Громадські активісти зберуться на 24-годинний мозковий штурм

Громадські активісти зберуться на 24-годинний мозковий штурм,
щоб вирішити, як контролювати якість кандидатів на виборах-2012

 29 жовтня у приміщенні ГО «Інтерньюз-Україна» за адресою вул. Ризька, 15 розпочнеться 24-годинна громадська акція “Фільтруємо парламент-2012”. Учасники планують виробити кампанію громадського контролю за демократичністю та прозорістю наступних парламентських виборів.

Мета акції – пошук ефективних механізмів громадського контролю для запобігання проходженню недоброчесних кандидатів у новий український парламент та розробка креативного наповнення кампанії. Подія відбувається символічно – за рік до парламентських виборів 28 жовтня 2012 р.

Учасники мозкового штурму – громадські активісти, експерти, політологи, соціологи, журналісти, психологи, письменники, музиканти, художники, режисери та звукорежисери, дизайнери-графіки, фотографи, копірайтери, вебдизайнери, аніматори, рекламісти, маркетологи та піарники.

Зацікавлених журналістів запрошуємо о 15:00 год. для спілкування з учасниками та організаторами заходу.

Захід є спробою використовувати нові форми залучення суспільства до контролю за владою. Ідею реалізувати досвід Румунії в Україні вперше запропонував сайт “Майдан”.

Ініціатори – партнерство близько 50 незалежних громадських організацій “Новий Громадянин”. Це політично незаангажована позапартійна ініціатива, мета якої – формування самоорганізованого громадянського суспільства.

Партнери заходу – ГО «Інтерньюз-Україна»Кампанія “Nestlé”, Мережа ресторанів «Піца Челентано»