КП “Плесо” перешкоджає порятунку бобра

19 жовтня, Київ. Керівництво комунального підприємства “Плесо” не пустило активістів організації “ACIS” та Дружини охорони природи “Зелене Майбутнє” врятувати бобра, що потрапив до очисних споруд.

Більше тижня, за словами місцевих жителів, у технічному відстійнику на Харківському масиві знаходиться бобер, який випадково потрапив туди з сусіднього озера.

“Бобер знаходиться в бетонному відстійнику, де позбавлений можливості влаштувати собі нори чи хатки, і змушений годуватись тим, що йому кидають небайдужі люди. В таких умовах тварина довго не протримається”. – розказує Андрій Плига, активіст ДОП “Зелене Майбутнє”.

На виклик місцевих жителів МНС відмовилось рятувати бобра. Почувши про цю новину, активісти приїхали, щоб самостійно врятувати тварину. Але на заваді їм стали працівники очисних споруд. Посилаючись на те, що очисні споруди – це режимний об’єкт, активістів змусили покинути територію.

На наш телефонний дзвінок, заступник директора КП “Плесо” з питань утримання водних об’єктів І.В. Заріцький заявив: “Я не знаю хто ви такі. Бобер туди приходить кожного року…”.

Отримати дозвіл чиновника на порятунок бобра не вдалось навіть працівникам Інституту зоології НАН України. Науковий співробітник інституту Олексій Василюк пояснює: “Утримання тварин в умовах, які не відповідають природним потребам, є порушенням Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” і тягне адміністративну або кримінальну відповідальність”. Утримання тварин в умовах, які не відповідають природним потребам, є порушенням Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження” і тягне адміністративну або кримінальну відповідальність”.

Контакт:
Андрій Плига
Дружина охорони природи “Зелене Майбутнє”
093 3495281
lesnik13@bigmir.net