Марш захисників Києва: кияни сказали “ні” Генплану 2025

29 жовтня 2011, Київ. – Кияни виступили проти проекту нового Генерального плану міста, який збираються затверджувати у мерії протягом найближчого місяця. Кияни та представники громадських організацій влаштували ходу центральними вулицями Києва, вимагаючи зняти з розгляду проект Генплану-2025, розробленого владою.

Хода розпочалася о 12:00 від Золотоворітського скверу, через вулицю Ярославів вал, Гончара, Михайлівську, до арки Дружби народів. Для журналістів влаштували екскурсію по місцях локальних катастроф міста –– садиба Мурашка по вул. малій Житомирській, скандальне будівництво на вул. Гончара 17/23, старовинний житловий будинок по вул. Алли Тарасової, що біля готелю «Хайят», та інші. Стан руйнації старовинних будівель та незаконні будівництва влада ігнорує, а обіцянки з приводу припинення руйнації не виконує. Новий Генплан абсолютно не захищає історичний центр міста, навпаки, узаконює існуючи незаконні забудови.

Учасники вважають, що термінові зміни Генерального плану міста з різницею усього в 5 років — це очевидна афера (чинний Генплан розрахований до 2020 року). Дослідивши проект нового Генплану можна твердити, що його метою є легалізація незаконних земельних роздач, якими займалася міська влада і за Омельченка, і за Черновецького, і за Попова.
Учасники ходи вимагали терміново зняти з розгляду проект Генплану, і розробляти новий Генплан тільки після повернення розкрадених земель, та проведення незалежного аудиту теперішнього стану міста, зокрема – інвентаризаці земель, відповідно до указу Кабінету міністрів 891-р від 7 квітня 2010 року.

Фіналом акції стали громадські слухання які провели учасники акції біля Арки Дружби Народів. Наприкінці слухань кияни прийняли резолюцію, в якій вирішили відхилити проект нового Генерального плану 2025.

Запропонований Генплан-2025 – благословення на нищення більш ніж 480 га парків і скверів, 700 га лісів та на подальшу забудову історичних святинь Києва. Оголошене «збільшення» зелені зони Києва полягає у тому, що ліси переводять в категорію парків та маніпулюють чисельністю населення міста. Замовники Генплану відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської Лаври та собору Святої Софії. Це означає — там можна продовжувати будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста”, – йдеться у маніфесті учасників заходу.

Нагадаємо, найближчими днями у Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року.

В додатку розміщені лист до О.Попова від учасників Маршу та Резолюція громадських слухань.
Popovu
Rezolyuciya
Контакти:
Ігор Луценко (ГІ «Збережи старий Київ»)
067 467 62 53
Олексій Василюк, ( «Національний екологічний центр України»)
097 1000 473

1 Comment

  1. Молодці, крапля камінь точить. Треба пртистояти бандитам при владі, які руйнують наше місто

Comments are closed.