Регіонал вимагає гроші в голови Тернопільської ОДА

Народний депутат та  голова обласної організації Партії регіонів Орест Муц направив на ім’я голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна депутатське звернення, в якому просить компенсувати йому та партійному осередку 200 тисяч гривень.

 

Про це повідомляє газета «Номер один».

Виявляється, були заклеєні біг-борди, з яких Орест Муц промовляє: «Земляки, за довіру відпрацюю», та інші – з партійною символікою.

– Останнім часом у більшості районів області, окрім північних – Кременецького, Шумського, Лановецького та Збаразького, біг-борди з моїм зображенням як народного депутата України та логотипом Партії регіонів були заклеєні іншими, зокрема, з Вашим зображенням як голови облдержадміністрації, – йдеться у зверненні. – Після того, як директор ТРК «Тернопіль» (власник плакатів – авт.) звернувся до голів державних адміністрацій тих районів, де були заклеєні розміщені названим підприємством біг-борди, із запитанням, чому таке сталося, одержав відповідь: «Це вказівка голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна».

Нардеп переконаний, що губернатор, як член Партії регіонів, не міг дати такої вказівки, а тому просить Валентина Хоптяна розібратися із ситуацією, з’ясувавши, хто і чому це робить, прикриваючись іменем голови ОДА, та компенсувати йому та партійній організації 200 тисяч гривень.

– Звертаю Вашу увагу на те, що Тернопільській обласній організації Партії регіонів та мені як народному депутатові України завдано не лише моральних збитків. Враховуючи вартість виготовлення, доставку в райони та розміщення біг-бордів, неправомірними діями нанесено також матеріальні збитки на суму близько 200 тисяч гривень. Тому прошу, щоб керівники районів, де були заклеєні біг-борди, повідомили обласну організацію Партії регіонів (директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Тернопіль») про те, як будуть відшкодовані ці втрати, за телефоном 0352-52-55-22, – додає Орест Муц.

При цьому нардеп, посилаючись на Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції», зазначає, що цю справу так не залишить і при невідповідному реагуванні готовий звертатися з клопотанням як до голови партії, Прем’єр-міністра Миколи Азарова, так і в прокуратуру області, Генеральну прокуратуру.

Принагідно зауважимо, що, за попередньою інформацією, 8 жовтня в облдрамтеатрі має відбутися конференція обласної організації Партії регіонів, на якій замість Ореста Муца, котрий очолював партію з вересня 2005 року, регіональний осередок має очолити Валентин Хоптян.