Сайти шкіл Луганської області скоро допомагатимуть залучати додаткові ресурси на потреби навчального закладу

Саме із такими планами роз’їхалися учасники семінару «Як привабити благодійника за допомогою шкільного сайту», що відбувся 21 жовтня 2011 року у Луганську. Організаторами семінару виступили Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) та Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Головними результатами семінару стали розуміння учасниками тих можливостей для залучення додаткових ресурсів, які надає правильне використання сайту, і готовність привнести зміни на сайті школи, у тому числі створити новий розділ, присвячений партнерам та благодійникам.

У роботі семінару взяли участь 17 завучів із навчально-виховної роботи та вчителів інформатики шкіл дев’яти районів/міст Луганської області, що координують функціонування шкільних веб-сайтів.

Тренери СЦГІ презентували освітянам досвід шкіл США у напрямку використання мережі інтернет із метою залучення додаткових ресурсів, більш детально зупинилися на змістовому наповненні розділів веб-сайтів, присвячених шкільним благодійникам. Особливий інтерес викликав перегляд сайтів шкіл США, спільний аналіз їх структури, дизайну та контенту. «Усе зроблено просто і без зайвих деталей, але будь-яку інформацію легко знайти, і школи, їх досягнення та плани на майбутнє, представлені із найкращого боку», – резюмувала завуч однієї із шкіл Луганщини спільне враження усіх учасників.

Під час практичних вправ у малих групах вчителі та менеджери освіти розглянули шкільний сайт з точки зору його користувачів-благодійників: батьків, випускників, шефських підприємств, приватних підприємців, комерційних компаній, депутатів, політичних партій, релігійних організацій, благодійних фондів, інших громадських об’єднань та ін. Також у ході загальних обговорень обмінялися думками щодо успіхів та проблем застосування в українських реаліях досвіду шкіл США із використання інтернету у фандрейзингових цілях. Один із учасників так підсумував свої думки: «Ми про ці очевидні речі знаємо, але чомусь не звертаємо уваги на їх важливість. Нам є чому повчитися у зарубіжних колег».

На семінарі учасники також змогли попрацювати над розробкою концепції розділу, присвяченого благодійникам, для свого шкільного веб-сайту, спланувати подальші дії з реалізації перетворень на сайті своєї школи.

У продовження семінару серед учасників оголошено інтернет-конкурс «Краща розробка розділу для шкільного благодійника». Практичним помічником під час розробки нового розділу сайту та підготовки до участі у конкурсі стане посібник «Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи», який вийшов у рамках проекту та був презентований командою СЦГІ кожному учасникові.

Семінар є частиною проекту СЦГІ “Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи”, який реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Більше про проект: http://totalaction.org.ua/content/shkilne-internet-vikno-dlja-zaluchennja-resursiv

Додаткову інформацію можна отримати за тел. (050) 92 34 117, e-mail: windowlugschool@gmail.com Контактна особа: Оксана Дрєпіна.