Шкільні активісти займуться розвитком інтернет-культури учнів Луганської області

Лідери учнівських самоврядувань шкіл Луганської області розробили власний план дій щодо розвитку інтернет-культури учнів своєї школи/місцевої дитячої громадської організації. На цей крок їх спонукав тренінг «Створення учнями образу школи в інтернет», який пройшов 27 жовтня 2011 року у Луганську. Захід організований Східноукраїнським центром громадських ініціатив (далі СЦГІ) у партнерстві із Луганським обласним центром розвитку дитячого руху «Лугарі» та проектом ТОВ «Стелла Сістемз» EDUkiT.

Програмою тренінгу були запропоновані для розробки питання основних напрямків мережевого спілкування учнів, іміджу навчального закладу, інтернет-культури, ролі органів учнівського самоврядування в підвищенні іміджу школи. Під час обговорень, міні-лекцій, практичних вправ учасники зрозуміли, наскільки мережеве спілкування учнів може позначитися на іміджеві школи та привабленні нових партнерів/благодійників. Головним надбанням тренінгу для шкільних активістів стало осягнення взаємозв’язку інтернет-культури учнів та іміджу школи, її практичної значущості для всіх учасників навчально-виховного процесу загальноосвітнього навчального закладу. А кому як не шкільному громадському лідеру бути прикладом та впливати на поведінку школяра, у тому числі й у всесвітній мережі?

Волонтер Корпусу Миру Kurt Hagemann поділився із шкільними активістами області тим досвідом роботи в інтернеті та на шкільних сайтах, який допомагає органам учнівських самоврядувань шкіл США підвищувати імідж школи в громаді.

Разом із школярами до Луганська приїхали керівники районних/міських відділень дитячої громадської організації «Лугарі». Для них організаторами було підготовлено методичний семінар-нараду на тему «Переваги використання навчальними закладами та громадськими організаціями можливостей інтернет у своїй діяльності». Представник проекту EDUkiT Олена Розсказова ознайомила учасників із широким спектром безкоштовних послуг EDUkiT у напрямку створення інтернет-представництв для громадських організацій та навчальних закладів України. У продовження теми волонтер Корпусу Миру Amy Quick презентувала досвід діяльності в інтернет дитячих громадських об’єднань США.
Заходи є частиною проекту СЦГІ «Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи», що реалізується Східноукраїнським центром громадських ініціатив за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. Більше про проект: http://totalaction.org.ua/content/shkilne-internet-vikno-dlja-zaluchennja-resursiv