Судово-шахова партія. Білі починають?

Сьогодні у Господарському суді м.Херсона розпочалося слухання справи за позовом прокуратури про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, на підставі яких міськрада передала ТОВ “Тайрос” право власності на кілька підсобних приміщень у дворі Шахово-шашкової школи.

Як повідомлялося в судовому засіданні, подвір’я було оформлено при школі  з 1955 року. А у 2005 та у 2007 шляхом нехитрих маніпуляцій було відчужене з комунальної власності.

За іронією долі юридична адреса ТОВ “Тайрос” досі збігається із адресою ШШЦ – Леніна, 18. І саме на цю адресу прокуратура цінним листом державною поштою надіслала комплект матеріалів справи  для відповідача. Але… цей лист таємничо зник в дорозі. Принаймні і представник ТОВ “Тайрос” і нинішня директорка ШШЦ  стверджували в судовому засіданні, що матеріалів не отримували.

Суддя Задорожна, яка слухає справу, являла собою просто взірець доброти, толерантності та чуйності – і прокурору підказала, аби не забув наголосити, що будівля ШШЦ є архітектурною пам’яткою, і відповідачу поспівчувала, що не змогли ознайомитися із матеріалами…

Ну, і з метою забезпечення змагальності, відкритості, рівності і т.і. у слуханні було зроблено перерву на ознайомлення відповідача із матеріалами справи. При чому представник відповідача запевнила, що 2-3 робочих дня для цього цілком достатньо.

Наступне засідання відбудеться 10 жовтня, о 10.00 у Господарському суді м.Херсона на вул.Горького.  Приходьте, слухання у справі є відкритим. Зміст – цікавий.  Шахова партія лише тільки розгортається – представник міськради, не моргнувши оком, позовні вимоги підтримав. На обдумування змістовного ходу  буде відведена ще довга пауза, бо суддя завчасно попередила, що 17.10 йде у відпустку. А, судячи із озвученого нею  графіку, слухання вона проводить лише по понеділках…

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.