Українці Британії: існуюча влада сама закриває двері в Європу

11 жовтня 2011
H.E. Volodymyr Khandogiy
Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of Ukraine
to the Court of Saint James’s
Embassy of Ukraine
60 Holland Park
London
W11 3SJ

Відритий Лист

Шановний Пане Посол

Союз Українців у Великій Британії глибоко розчарований засудженням колишнього прем’єр-міністра України.

Судовий процес над Юлією Тимошенко і політичне переслідування інших лідерів опозиції й членів попереднього уряду свідчать не тільки про глибокий застій судочинної системи, яка залежна від корумпованої політичної структури, а й про вибірковий характер невгодних владі особистостей і про повернення назад політичних репресій.

Ми вповні і беззастержно приєднуємося до всіх сьогоднішних однодумних заяв лідерів Європейської спільноти, починаючи із стверджень Британського Державного Секретаря Закордонних Справ, Уільйама Гейґа, Президента Європейського Парламенту, Єжи Бузека, й Верховного Представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки, баронеси Катрін Аштон.

Вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в’язнів опозиції в Україні з наданням їм права брати участь у політичному житті країни.

Якщо таке звільнення не відбудеться, то існуюча влада сама закриє двері та ізолює Україну від ЄС, її партнерів і від світового товариства взагалі. Хто ж тоді буде сидіти на лаві підсудних у «незалежному»Печерському Суді за нанесені збитки/втрати, які Україна зазнає з приводу цілковитої ізоляції?

Зазначені події не можуть не вплинути на існуючі між СУБом і Посольством України стосунки, які будуть переглянуті на черговому засіданні Ради СУБ.

З повагою
За Союз Українців у Великій Британії

Зенко Ластовецький, голова
Федір Курляк, генеральний секретар

cc. Secretary of State for Foreign & Commonwealth Affairs, Rt Hon William Hague MP
President of the European Parliament, Jerzy Buzek
EU High Representative, Baroness Catherine Ashdown
Amnesty International
Chair of the British-Ukraine All-Party Parliamentary Group, John Whittingdale MP
President of the Ukrainian World Congress, Eugene Czolij

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.