Будні Уркаїни. Базарчик на Мілютенка готується до оборони. Оновлено 09.11.11 о 19:20 (з фото)

Сьогодні ринок “Лівий берег” вцілів.
Працівники Київблагоустрою вчинили якусь безглузду спробу пошкодити тильну стінку торгівельного ряду, що прикриває його від дороги. Підприємці цю спробу впевнено зупинили.
Деснянська РДА пообіцяла, що завтра до підприємців особисто з’явиться предстваник її керівництва з якимись пропозиціями.

Попередня інформація:

9 листопада між 9-00 та 10-00 годинами очікується нова спроба знищити півсотні робочих місць торгівельного майданчика “Лівий берег”, що останніх 15 років працює на розі вулиць Мілютенка та Курчатова в Києві.

Працівники ринку запрошують мешканців прилеглих будинків підтримати їх, а також запрошують ЗМІ – зафіксувати, як комунальна комерційна структура “Київблагоустрій” буде розганяти мітинг. Адже на торгівельному майданчику “Лівий берег” та прилеглій до нього території офіційно відбувається акція протесту проти знищення робочих місць та зручного для місцевих мешканців місця торгівлі.

Протистояння на цьому майданчику почалося 28 жовтня. З того часу його активні фази змінюються періодами напруженого очікування.

Дрібні підприємці та працівники ринку звикли, що з їхніми правами в державі мало хто рахується. Але у цьому році київська місцева влада (а подібне відбувається і в інших містах України), схоже, вирішила розтоптати їх геть, не надто переймаючись тим, що таким чином вона збільшує безробіття та соціальну напругу в суспільстві.

Навіть амбіції голови КМДА Попова бути обраним мером Києва лише частково зупиняють владу у спробах навести “благоустрій” на вулицях міста за рахунок позбавлення можливості заробити на хліб сотень та тисяч громадян.

Лише власна активність та солідарність підприємців та їхніх найманих працівників стримує наступ чиновників та рейдерів.

Повідомила голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка
Для довідок:
066-0373354
093-3777525