Дельфінарій «Немо» підробив відзнаку Президента України

Київський дельфінарій «Немо» сам себе нагородив відзнакою Президента України, виготовленою власноруч. Про це йдеться в листі Адміністрації Президента України.

На сайті дельфінарію за адресою: http://nemokiev.com/ru/thanks розміщено перелік нагород та відзнак, що їх отримав дельфінарій за свою діяльність. На першому місці знаходиться так звана «Подяка колективу дельфінарія Немо», яку начебто підписано Президентом України В.Януковичем. Зокрема, у цьому документі Президент дякує колективу дельфінарію за «активну участь у спортивно-культурному розвитку молоді», за «самовіддану роботу», «високе почуття обов`язку та громадянську позицію», висловлює сподівання на «успішне продовження нашої спільної діяльності на шляху утвердження України як сильної, процвітаючої держави».

Активісти громадської кампанії проти комерційного використання дельфінів надіслали запит до Адміністрації Президента України з проханням пояснити, чи справді дельфінарій одержав від Президента відзнаку, розміщену на сайті.

Відповідь Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента перевершила всі сподівання:

«На Ваш запит від 26 жовтня 2011 року повідомляємо, що в Адміністрації Президента України відсутня інформація про відзначення колективу Київського дельфінарію “Немо” подякою Президента України В.Ф.Януковича, фото якої розміщено на інтернет-сайті Київського дельфінарію “Немо”.Водночас просимо взяти до уваги, що на даний час такої відзнаки, як Подяка Президента України, не існує».

На випадок, якщо до цього моменту на сайті дельфінарію відбудуться «несподівані» оновлення, просимо ознайомитись з його резервною копією:
http://web.archive.org/web/20100906040656/http://www.nemokiev.com/ru/thanks.html

Олександр СОКОЛЕНКО
097-396-92-88

1 Comment

  1. Який президент, такі в нього й шанувальники. Вони вважають, що подяка від Януковича (не важливо справжня, чи ні) це не соромно.

Comments are closed.