Херсонці пом’янули загиблого вчора донеччанина

Підтримуючи ініціативу киян,  херсонці також сьогодні вишли на спонтанну акцію аби виявити солідарність із протестуючими донеччанами  та вшанувати загиблого вчора Геннадія Конопльова.

Вибір місця для проведення акції був однозначним – будівля облдержадміністрації, адже саме вона є осередком виконавчої влади в області, саме під обладмініністрацією був розбитий наметовий табір донецьких протестувальників, і саме тут, на площі, збиралися на протестні мітинги херсонські афганці та чорнобильці останнім часом.

Місцеві активісти були на площі біля 40 хвилин. Хоча вітер був не сильний, але свічки все одне задувало, тож довелося помудрувати.

За цей час поряд зібралася велика група міліціантів (понад 20 осіб), але, скоріше за все, це був плановий збір перед виходом на патрулювання, бо на людей зі свічками вони особливої уваги не звертали.

Згодом підійшли двоє патрульних вже з цієї дільниці. Були ввічливими. Запитали, що відбувається. Їм пояснили. Вони попросили прибрати все, бо “зараз може вийти губернатор”, і до них будуть претензії.  Сказали, що “подібні акції зазвичай проводять у Парку Слави”.

Який зв’язок між меморіалом пам’яті загиблим від фашизму і вчорашніми подіями питати було марно – міліціанти навряд чи б ризикнули б сказати це вголос.   Хоча донецькі протестувальники вже кажуть це, не ховаючись.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.