Новосілля центру активної реабілітації неповносправних людей

22 листопада 2011 року відбулося офіційне відкриття центру активної реабілітації для людей з обмеженими фізичними можливостями, якими опікуються працівники фонду «Переображення» та церкви «Фіміам».

Служіння неповносправним людям було започатковане у 2007 році. За роки свого існування діяльність зросла як кількісно, так і якісно: якщо на початок роботи допомогу надавали 2 людям, то на даний час у волонтерів є можливість займатися реабілітацією з 10 неповносправними впродовж цілого дня.

Охочих відвідувати центр реабілітації є досить багато, адже в Україні не у кожному обласному центрі існують подібні заклади. У черзі люди і з нашого міста, і з міст та сіл сусідніх областей.

Центр знаходиться у колишньому тимчасовому приміщенні церкви «Фіміам», яке після проведеного ремонту суттєво змінилося. Тепер тут функціонують кабінети для реабілітації дітей, дорослих, для занять творчістю, особистого спілкування, комп’ютерний кабінет та офіс. Людей на реабілітацію доправляють спеціалізованим транспортом з підйомником.

В майбутньому планується організація клубних зустрічей та навчання для неповносправних, а також допомога у проведенні процедур особистої гігієни для тих, хто не може робити цього вдома самостійно.

Ціллю діяльності центру є через практичну допомогу показати людям Божу любов та донести їм біблійні істини. А також, щоб замкнені у полоні власної апатії, самотності та відчуженості неповносправні люди відчули, що ними опікуються, з ними бажають спілкуватися, що вони дійсно потрібні іншим і, насамперед, Господу.

«Я приїхала до себе додому!», – напевне, слова Тетяни Панасюк якнайкраще відображають ефективність функціонування центру активної реабілітації неповносправних людей.

Прес-служба ВОБФ «Переображення»
Валерія Герасимович
(0332) 76-72-34
http://www.fond.lutsk.ua/