Розпочато прийом заявок на участь у конкурсі шкільних веб-сайтів Луганщини

«Східноукраїнський центр громадських ініціатив» оголошує Обласний інтернет-конкурс «Краща розробка розділу для шкільного благодійника». Конкурс проводиться з метою ініціювати практику використання шкільних веб-сайтів для залучення додаткових ресурсів.

За останні роки істотно розширився вітчизняний шкільний інтернет-простір й тенденції в освіті такі, що у найближчі рік-два кожна школа буде мати своє інтернет-представництво, тобто сайт. Луганською громадською організацією «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» (далі СЦГІ) було проаналізовано змістове наповнення веб-ресурсів шкіл області та проведено анкетування їх координаторів. Дослідження виявило, що серед шкіл відсутня практика висвітлення на своєму сайті інформації про партнерів, донорів, спонсорів, про взаємодію школи із бізнес-сектором та громадою, про залучення волонтерів, слабко використовуються можливості шкільного сайту для приваблення потенційних благодійників. Така ситуація не сприяє підвищенню добровільних пожертв та спонсорської допомоги, налагодженню партнерських стосунків із шкільними благодійниками, прозорості використання благодійних надходжень та в цілому розвитку шкіл.

СЦГІ радить не марнувати таким унікальним засобом комунікації із благодійниками, як веб-сайт. Саме тому ініціював Обласний інтернет-конкурс «Краща розробка розділу для шкільного благодійника».

Учасником Конкурсу може стати команда будь-якого загальноосвітнього навчального закладу Луганської області, який має власний веб-сайт.

Заявки від конкурсантів приймаються до 30 листопада 2011 р. на електронну адресу організаторів windowLUGschool@gmail.com . Положення про конкурс та форму заявки розміщено в розділі проекту на сайті СЦГІ http://totalaction.org.ua/content/shkilne-internet-vikno-dlja-zaluchennja-resursiv

В оцінюванні конкурсних робіт візьмуть участь представники організацій-партнерів проекту (ТОВ «Стелла Сістемз» проект EDUkIT, Центр дистанційного навчання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Луганський обласний центр розвитку дитячого руху «Лугарі») та регіональних компаній, що спеціалізуються на продажу комп’ютерної техніки (інтернет-магазин PowerUp).

Організатори радять звертатися під час підготовки до участі у конкурсі до посібника «Інтернет та нові можливості із залучення додаткових ресурсів для школи» (електронний формат видання доступний на http://totalaction.org.ua/sites/default/files/bookik.pdf), який вийшов у рамках проекту та стане практичним помічником при розробці нового розділу сайту.

Конкурс є частиною проекту СЦГІ “Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи”, який реалізується за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.