Щоб нас «не ховали стоячи»

  На плакатах, які «свободівці» сьогодні  вранці  тримали  у  руках, написи «Землю-матір не продавай, прокляття продавцем землі», «Ні пріватізації сільськогосподарської землі», «Українець, купи їжу в Останній раз, почінаються Нові реХформі», «Збережемо для нащадків землю Батьків ».

Як зазначила заступник керівника миколаївської обласної організації ВО «Свобода» Наталія Грудініній, головна вимога пікетувальників – зняти всі проекти закону «Про ринок земель» з розгляду, оскільки вони «суперечать Конституції України, а також відкривають ринок землі сільськогосподарського призначення для місцевих олігархів, а також іноземців ».

  Проходячи повз пікетувальників прихильників Тягнибока, мер Миколаєва Володимир Чайка поставив їм питання, чому вони  пікетують  мерію. Вона тут до чого?  На це керівник міської організації «Свободи» Ігор Дерев’янко відповів, що мера і не чекали.

Постоявши трохи біля стін міськвиконкому, «свободівці» вирушили до будівлі Миколаївської обласної держадміністрації. Як заявив Ігор Дерев’янко, такі акції протесту потрібні для того, щоб зберегти землю предків, щоб потім «нас не ховали стоячи».

Звернення зі своїми вимогами «свободівці» передали в канцелярію ОДА.

Нагадаємо, представники ВО «Свобода» у Миколаєві ініціювали проведення референдуму щодо Закону України «Про землю».

Раніше активістка ВО “Свобода” Наталія Грудініній, коментуючи можливу відміну мораторію на продаж землі, заявляла, що «навіть комуністи собі такого не дозволяли».