«Та ми насправді з податкової, урожай збираємо, ги-ги»

З фейсбуку

Ми нарешті вирішили оприлюднити усі факти «наїзду» на український туристичний журнал МАНДРИ з боку ДПА та Святошинської ДПІ. Мета «наїзду» – знищення українського журналу, який вже 7 років існує на ринку. Оскільки наш журнал не є великим бізнесом, не має великих коштів, не пов’язаний з жодними політичними силами, не проводить сумнівних операцій і навіть не є платником ПДВ ми вважаємо, що податківці виконують замовлення когось з впливових осіб. І вважаємо, що замовлення це пов’язане з діяльністю інформаційної агенції УНІАН, де на одній з керівних посад працює шеф-редактор нашого журналу Володимир Ільченко.

Якщо коротко переповісти усе, що відбулося за два місяці (саме стільки триває «наїзд»), то почалося все з того, що в наше приміщення почали ходити дивні особи, вивідувати, чи беремо ми готівку, чи даємо відкати. Потім завітали представники фірми «Урожай», ніби то поцікавитися рекламою. А коли до приміщення їх не впустили, бо там не було нікого з посадових осіб МАНДРІВ, пролунало щось типу «Та ми насправді з податкової, урожай збираємо, ги-ги». «Збірники урожаю» тут же склали акт про не допуск до фактичної перевірки. Причому їх було четверо – мабуть, на всяк випадок, щоб зразу і акти підписати.

Паралельно всі наші партнери отримали листи з податкової з вимогою надати документи по нашій компанії. Вимога базувалась на тому, що у нас ніби то виявлені порушення у виплаті ПДВ (тут варто зазначити, що ми не платник ПДВ узагалі).

Увесь цей час я намагалась дозвонитися в ДПІ і дізнатися, що ж відбувається. Зі мною не хотіли розмовляти.

З того часу у нас відбулося кілька судів (до суду подавала податкова). Серед документів поданих до суду та зазначених у позові згадуються такі, яких не існує (ймовірно, підроблені податківцями).

За цей час по своїх каналах нам вдалося з’ясувати, що податківці отримали вказівку «згори» будь-що закрити журнал МАНДРИ.

Отож, вже два місяці уся святошинська податкова, купа замів, начальник податкової міліції і ще десяток виконавців ретельно займаються одним малим журналом.

Сьогодні відбувся черговий суд і ми знову його програли. Через суди податківці вимагають у банку арештувати наші рахунки та розкрити банківську таємницю.

І це, наголошую, при тому, що ми не платник ПДВ, у нас немає готівки і дуже прозора бухгалтерія.
Цікаво, що упродовж останнього місяця Святошинська ДПІ двічі давала нам на нашу вимогу довідки про відсутність у нас заборгованостей зі сплати податків.

Усе тут не клеїться у цій справі. Увесь цей час ми намагалися якось припинити цей «бєспрєдєл» і врятувати журнал, який власним коштом видаємо вже 7 років. Та тепер надія на вашу допомогу, колеги журналісти. Можливо, коли це все «випливе», податківцям стане важче робити свої темні справи. Телефонуйте, пишіть, ми готові надати вам усю інформацію.

Також ми попросили про розгляд нашої справи комітет захисту журналістів при АП (очолює Дарка Чепак).

1 Comment

  1. Авторами рейдерських атак є податкова. Хто замовник?

Comments are closed.