У Львівському національному університеті імені Івана Франка триває тиждень вшанування пам’яті жертв Голодомору

Цього тижня у Львівському національному університеті імені Івана Франка вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

22 листопада 2011 року на факультеті журналістики відбувся вечір пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій.Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник декана з навчально-виховної роботи Ярослав Табінський, який нагадав молодшим колегам, що «у 1932–1933 роках життя було найціннішим джерелом».Ведучими дійства були студенти другого курсу Софія Савка та Михайло Тимуляк. Через екскурси в історію студенти згадали про трагічне минуле українців, щирими тихими розмовами, поєднаними з майстерним акторськими читанням поезії та спогадів очевидців, торкнулися щемливим сумом серця глядача, не залишили його байдужим.На завершення факультетська спільнота виклала зі запалених свічок хрест та напис «1932–33», вшанувала пам’ять тих, хто загинув у страшні часи Голодомору, хвилиною мовчання.

23 листопада 2011 року в Актовій залі відбудеться концерт-реквієм «Дзвони скорботи» за участю студентів і викладачів кафедри музичного мистецтва та хореографії факультету культури і мистецтв, семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа, акторів Зразкового театру української пісні «Джерельце» та студентського театру пісні «Дзвін» (головний корпус Університету, вул. Університетська, 1, початок о 15:00).

25 листопада 2011 року на економічному факультеті (пр. Свободи,18) відбудеться показ фільму про Голодомор (початок о 16:40) іфлеш-моб – запалення свічок біля корпусу економічного факультету.

Цього ж дня, 25 листопада 2011 року, спільнота Університету вшанує пам’ять жертв Голодомору запаленням свічок біля пам’ятника Іванові Франкові (початок о 16:00).

Упродовж тижня у холі Університету триватиме тематична виставка.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.