Упс або “как неожиданно закончился диван” (с)

Янукович якщо і привітав українців з Днем Свободи, то не дуже.

Пам’ятаєте, 22-го листопада, у День Свободи (встановлений В.Ющенком на честь Помаранчевої революції), пильні співгромадяни відколупали на офіційному сайті В.Януковича отаке диво:

Президент привітав співвітчизників з Днем Свободи

«Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні. Ми маємо робити все належне для їх зміцнення, адже на них збудовано фундамент нашої Держави», – йдеться у вітанні Президента України Віктора Януковича.

Позаяк громадяни бувають не лише пильні, а й допитливі аж до прискіпливости і до саме таких себе іноді відносить автор цих рядків, то до Адміністрації президента полетів інформаційний запит щодо повного тексту того мало чи не історичного “вітання Президента України Віктора Януковича” з таким-то Днем. Мають же громадяни дізнатися про те, що нам набажав великий шанувальник свободи та тієї славної історичної минувщини гр-н Янукович: дізнатися не з двох цитованих Адміністрацією рядків, а в усій красі і, можливо, навіть величі.

Відповідь АП – до вашої уваги:

 Шановний пане Северин!

         На Ваш запит від 23 листопада 2011 року про надання тексту привітання Президента України В.Януковича з Днем свободи, повідомляємо наступне.

        Позиція Глави держави стосовно необхідності зміцнення свободи, як однієї з найбільших цінностей суспільства, її ролі у розбудові держави були висловлені Президентом України на прес-конференції за підсумками проведення П’ятого засідання Ради Президентів України та Литви, яке відбулася у Києві 22 листопада    2011 року.

        Разом з цим, цього ж дня на Офіційному Інтернет-представництві Президента України В.Ф.Януковича було розміщено текст привітання Глави держави із Днем Свободи (додається).

        Дякуємо за Ваш запит.

                 З повагою

  Керівник Головного управління

забезпечення доступу до публічної інформації

 Адміністрації Президента України                                          Д. Іванеско

 

 При цьому те, що додається, щасливим чином співпало з двома рядками з януковичевого сайту, коло замкнулося. Тож всеньке офіційне привітання виявилося двома фразами на прес-конференції з пані Д.Грібаускайте. Диво випарувалося. Вірніше  – сталося як і гадалося.