В Криму відзначили День Свободи

22 листопада  2011 року в Сімферополі відбулося урочисте засідання учасників помаранчевих подій, активістів громадських організацій і політичних партій присвячене Дню Свободи та 7-ій річниці Помаранчевої революції.

В заході прийняли участь представники громадських організацій: «Українська Громада Криму», «Український дім», Кримська філія  Наукового товариства імені Т.Г. Шевченка, Кримська організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Кримська організація ВГО «Демократичний Альянс», а також представники політичних партій: «Наша Україна», Українська народна партія, «Конгрес українських націоналістів», «Фронт змін».

З вітальним словом перед учасниками урочистого засідання виступив член Політичної Ради партії «Наша Україна», голова ГО «Українська Громада Криму» Владислав Хмеловський, який зокрема зазначив:

« За роки, що минули після помаранчевих подій в мене ні на мить не виникало сумніву в необхідності пройденого і пережитого … Впевнений, що так думає більшість учасників. А те, що діється сьогодні – тільки підтверджує, що ми були праві, коли вийшли на Майдан. Але зараз про головне: потрібно зосередити зусилля на питанні: як діяти сьогодні, та врешті, діяти…».

Виступи учасників в основному базувалися на питаннях  порушення владою прав і свобод людини, імітації реформ, які погіршують соціальний стан найбідніших верств населення, посилення тиску на підприємців і т.і.

 Всі учасники заходу згадували героїчні події 7-річної давнини, але головним лейтмотивом було бажання знайти помилки, проаналізувати стан справ сьогодні, об’єднати зусилля громадян для захисту своїх прав.

В залі звучали пісні: «Не бійся жити» (Марія Бурмака) , «Вставай» (Океан Ельзи) та інші .

Учасникам заходу було продемонстровано відеозаписи та фото подій Помаранчевої революції. Згадували і Кримський майдан.

Кожен учасник міг письмово висловити свою думку на запитання: «Що є СВОБОДА для мене?» та залишити на згадку свій автограф.

Прес-служба ГО «Українська Громада Криму», ugk-kongres@ukr.net