В одній із Львівських шкіл збудують повстанську криївку

В загальноосвітній середній школі №21 з 29 листопада 2011 року розпочинається побудова макету справжньої повстанської криївки. За виготовлення цієї споруди взялись члени Львівської обласної громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» (ЛОО МНК) разом з учнями та вчитилями школи.

Проблема історичної пам’яті та спроби кабальних перекручень історії стоять зараз особливо гостро. Насамперед це стосується питань національно-визвольних змагань, Голодомору – як геноциду, українських героїв та інших моментів з історії нашої держави. Дуже часто «український» та закордонний політикум робить спроби перекрутити та, навіть, переписати деякі історичні факти, або ж заперечити їх в цілому.

Щоб не допустити втрат історичної тяглості та передачі правдивих історичних даних про національно-визвольні змагання та українських героїв,  ЛОО МНК розпочали проект «Історичний куток у кожну школу», метою якого є створити у кожній львівській школі так званий куток історичної пам’яті. Дані побудови будуть різних виглядів і форм, але основною вимогою до них є відображення правдивої історії та долучення школярів до творення.

«Ми давно хотіли зробити якийсь міні-музей в нашій школі. Зустрівшись з одним з випускників нашої школи членом громадської організації МНК Зіновієм Станішевським ця мрія викристалізувалась в ідею музею-криївки. Ми дуже вдячні хлопцям за допомогу і, зі свого боку, ми зробимо теж все можливе», – сказала директор СЗШ №21 Звежинська Валентина Георгівна.

«Кожна дитина, кожен учень, кожен українець має знати історію свого народу, бо хто не знає минулого, не має права на майбутнє. Такі заходи допомагають зацікавити дітей історією», –  повідомила вчителька історії СЗШ №21 Бенько Любов Василівна.

«Це дуже добре, що в нашій школі буде справжня повстанська криївка. Так нам буде легше вивчати історію. Я з хлопцями вже пообіцяв, що буду допомагати в її будівництві», –  поділився Володя, учень 6 А класу СЗШ №21.

«Даний захід є стартом проекту «Історичний куток у кожну школу». Ми вирішили побудувати повстанську криївку, мабуть, не тільки тому, що це дуже цікаво, але й тому, що теперішні міністри, я кажу про Табачника і ко., активно намагаються стерти з підручників всі факти української героїки та прикрити комусь невигідні факти. Але ми будемо працювати, щоб у них це не вийшло. І тільки разом зможемо зберегти нашу історію!» –  заявив координатор проекту, голова ЛОО МНК Андрій Бень.

Прес-служба ЛОО МНК

За деталями: (063) 263-88-28 Андрій Бень