В педуніверситеті ім. Драгоманова почалися репресії проти активних студентів

Після того як в Національному педогічному університеті ім. М. П. Драгоманова студенти зібрали понад тисячу підписів з протестом проти «схвалення» університетом проекту Закону України «Про засади державної мовної політики» № 9073 від 26.08.2011, поданого народними депутатами України Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком (насправді ніякого обговорення й схвалення в університеті не відбувалось), почалися репресії проти найбільш активних учасників збору підписів. На них почали збирати характеристики, чотирьох викликали в дирекції їх інститутів для проведення «виховної» бесіди, двом з них погрожували не поселити в гуртожиток на наступний рік в разі продовження ведення громадської діяльності, а одній дівчині навіть подзвонили батькам, довівши до сліз матір, розповідаючи абсурдні речі.
Після цих випадків тиску й залякування студенти й викладачі відмовилися від організації конференції, яка мала б виявити справжнє ставлення драгоманівців до законопроекту, який майже повністю відтворює проект закону «Про мови в Україні», що був внесений на розгляд Верховної Ради України рік тому і засуджений як в Україні (тоді пройшла хвиля багатотисячних акцій протесту), так і за кордоном (Верховним комісаром ОБСЄ та Венеціанською комісією).
P.S. Детально з небезпеками цього законопроекту можна ознайомитися за цим посиланням: http://vidsich.org.ua/archives/814.

1 Comment

  1. Ніколи не поважав підо-гогів. За посаду чи свої нікчемні перспективи готові дітей мало не катувати. ТВАРІ!

Comments are closed.