Влада Запоріжжя вже цензурує Януковича?

Перемикач мов

У відповідь на спорудження у Запоріжжі пам’ятника Сталіну громадська організація ГРАД вирішила встановити у цьому місті антисталінські біг-борди.

Було виготовлено два макети біг-бордів: один із зображеннями Гітлера і Сталіна, який дорівнює двох диктаторів як таких, що скоїли злочини проти людства, і другий зі словами Віктора Януковича, де президент покладає на сталінську владу відповідальність за геноцид.

Вісім місцевих операторів зовнішньої реклами, до яких звернулася наша організація, відмовили у розміщенні на своїх конструкціях обидвох сюжетів без жодних пояснень. І це при тому, що вони не містять нічого протизаконного. Не бачу іншої причини такої поведінки, окрім страху. Не перед комуністами, а перед владою і тією атмосферою в країні, яка нагадує сталінський 37-й рік.

На перший погляд є повним абсурдом небажання розміщувати цитату Януковича, адже це слова діючого президента. Але є пояснення: рекламісти, як і багато громадян, не вірять у серйозність та щирість засудження Януковичем Сталіна та його тоталітарного режиму. Оскільки саме за президенства Януковича відібрано звання героїв України в лідерів антисталінського опору — Бандери і Шухевича, відновлено червонопрапорну символіку, а сам Янукович неодноразово заявляв, що не вважає влаштований Сталіним голодомор геноцидом саме українського народу. Методи ув’язнення політичних опонентів теж споріднюють обидва режими.

Очевидно, що пам’ятник Сталіну у Запоріжжі встановлено за мовчазної згоди нинішньої влади. Адже патріоти, які наприкінці минулого року спиляли голову металевому Сталіну, відбули три місяці у СІЗО, а проти комуністів, які незаконно його встановили, навіть не порушили кримінальної справи.

Щоби остаточно переконатися, чого варті “антисталінські” заяви євроінтегратора Януковича, і як до них ставиться місцева влада, ГРАД звернувся до міського голови Запоріжжя Олександра Сіна з проханням розмістити слова президента на біг-бордах, призначених для соціальної реклами.

ГРАД продовжує шукати свідомих операторів реклами.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.