Через «наїзди» правоохоронців та фіскалів зупинила роботу одна з провідних агрофірм

ТОВ «Агрофірма Корнацьких», що є одним з провідних виробників с/г продукції у Миколаївській області та загалом в Україні, зупиняє свою діяльність через невпинний терор з боку прокуратури, міліції, податкової адміністрації місцевого та обласного рівнів.

Про це сьогодні Всеукраїнському центру сприяння підприємницькій діяльності повідомили представники агрофірми, які наголошують, що дії правоохоронців та фіскалів по відношенню до їх підприємства є цілком незаконними.
Вони заявляють, що за всіма ознаками готується рейдерське захоплення агрофірми. Проти працівників порушуються десятки кримінальних справ, на них чиниться моральний тиск, здійснюється пряме залякування з метою отримати неправдиві свідчення проти керівництва та власників агрофірми.

Повідомляється, що критичні проблеми у ТОВ «Агрофірма Корнацьких» розпочалися в останні два роки, коли представники влади почали відверто вимагати від підприємства здійснювати корупційні платежі, безпідставно порушувати кримінальні справи, вимагаючи хабарі за їх закриття, примушувати робити «добровільні» фінансові внески до незрозумілих фондів, ділитися майновими правами тощо. Керівники агрофірми відмовилося спонсорувати корупціонерів, після чого на господарство розпочалася атака, що призвела сьогодні до зупинки його діяльно! сті.

«У нас було зразкове підприємство не лише по мірках Миколаївщини, а об’єктивно одне з провідних в Україні. Оброблялося понад 15 тис. гектарів землі, запроваджувались європейські стандарти виробництва, машино-тракторний парк укомплектований технікою кращих світових виробників, рівень середньої зарплатні становив 6-7 тис.гривень. Таку зарплатню отримували понад 300 селян. Лише прямих податків за минулий та поточний роки нами сплачено на суму понад 8 млн.гривень. Спеціалісти відвідували Західну Європу, переймаючи передовий досвід», – розповів представник керівництва компанії.

Станом на сьогодні, за його словами, більшість працівників звільнено, іншу частину відправлено у відпустки, діяльність підприємства зупинена.

Самі аграрії звинувачують у тиску на них губернатора Миколаївської області Миколу Круглова, який на їхню думку, стоїть за всіма ключовими корупційними схемами в області. Зазначається, що він втретє обіймає посаду голови Миколаївської ОДА і під час кожної його каденції незаконний тиск на бізнес в регіоні зростає в рази.
Співрозмовник повідомив, що лише за останні роки у Первомайському та Кривоозерському районах, де розташовані землі ТОВ «Агрофірма Корнацьких», було захоплено або знищено низку успішних підприємств. Як приклад наводиться агрофірма «Бугзькі пороги», яка була рейдерськи захоплена, Первомайський цукровий завод, який донедавна давав роботу 1500 працівникам, а нині розрізаний на металобрухт, Первомайський гранітно-щебеневий кар’єр, який також був незаконно закритий, а обладнання продане на металобрухт, продовжується пограбунок ракетниÑ! … шахтно-пускових установок, покинутих на початку 2000-х рр. військовими, про що вже неодноразово повідомляли ЗМІ.
Працівники ТОВ «Агрофірма Корнацьких» готують акцію протесту. На паркані головної садиби підприємства, що в селі Чаусове-2 Первомайського району, з’явилися плакати з написами «Війна з народом – шлях до народної війни!», «Колгосп закритий, всі пішли на фронт (на Банкову)».

Прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності