Громадськість впевнена, що у смерті чорнобильця винна влада

В Донецьку не надали достатніх та переконливих доказів того, що смерть Конопльова настала не в результаті дій працівників міліції.

Про це в середу на прес-конференції  повідомив Михайло Каменєв, член робочої групи при МВС щодо розслідування смерті чорнобильця.

“Під час розтину тіла Конопльова жодних ознак насильницької смерті не виявлено”, – сказав  голова робочої групи Володимир Чемерис.

“Проте ми переконані, що існує причинно-наслідковий зв’язок між смертю чорнобильця і демонтажем намету протестуючих”, – додав Чемерис.

Головною причиною даного інциденту на думку робочої групи є те, що міліція не попередила належним чином чорнобильців про демонтаж намету, що і призвело до смерті Конопльова.

За висновками, полковник міліції Сєднєв не мав права звертатися до міського голови Донецька з проханням через суд заборонити всі мирні зібрання на території міста.

Крім того, дії здійснені представниками влади 27 листопада на акції протесту чорнобильців не були виконанням рішення суду про заборону мирного зібрання, отже – незаконними.

“Будь-які заяви представників органів влади щодо виконання МНС чи МВС рішень суду є неправдивими”, – йдеться у висновках робочої групи.

Звіт робочої групи поданий нижче в прикріпленому файлі.

zvit_TRG_GR_MVS-final