Комуністи після вироку «тризубівцям» спровокували бійку

Представники КПУ напали на щойно засудженого за спилюванні голови погруддю Сталіна Едуарда Андрющенка. Як розповідає Едуард, невідомий підбіг до нього зі спини і розбив об його голову яйце. У відповідь Едуард намагався схопити нападника, тоді підбігли ще двоє чоловіків і почали бити патріота. Мати хлопця – Ніна Андрющенко також потрапила під удари – невідомий бив її ногами. За словами жінки, міліція не особливо поспішала реагувати.

представники міліції рознімає бійку

Інцидент зафіксувала на камеру знімальна група програми «Надзвичайні новини». Вони саме збиралися записати з Андрющенком інтерв’ю, коли це сталося. Андрющенко наголошує, що осіб, які його били неодноразово бачив на акціях представників компартії.

Крайній зліва нападав на Андрющенка, зазначає РепортерUA

Едуард був затриманий працівниками міліції. На нього та трьох його нападників складено адмінпротоколи. 14 грудня має відбутися розгляд адміністративної справи у Жовтневому райсуді Запоріжжя.

«Завдяки відеозапису вдасться, я сподіваюся, з’ясувати всі обставини цих подій. Навіть міліція подивилася на відео і було зрозуміло, що правда на моєму боці. Комуністи як комуністи: підбіг зі спини, в кущі одразу тікати. Вони здатні тільки на таку маленьку шкоду, сказати в очі про свою думку вони не можуть», – заявив Едуард Андрющенко. Він має намір зняти побої.

відео інциденту зафіксували журналісти

Нагадаємо, після оголошення вироку «тризубівцям» під судом зібралася група комуністів. Окружний адмінсуд заборонив проведення акцій, тому свій захід представники КПУ назвали «зустріччю із народним депутатом». На цей захід вони завбачливо захопили яйця, які летіли в бік ідеологічних опонентів. Під суд також прийшли підтримати «тризубівців» представники патріотичних організацій. З півсотні міліціянтів у шоломах, при повному спорядженні розділяли протилежні табори. Вони мали попереджати можливі конфлікти.

покликані попередити конфлікти

 

Фото: Костянтина Кулакова, РепортерUA